ersinm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.Dediğin doğru değil cayma hakkı her koşulda kullanılabilir bunu açıp okusan görürsün (Bazı ürünlerde örneğin kıyafet vs etiketin ve paketin zarar görmemesi gibi detaylar olabiliyor)

2. Teknolojik bir üründe açıp test edilmeden sorunların tespit edilemiceğini herkes bilir küsur cihazın içindede olabilir (aynı durumu yaladım gönderdim özür dilediler ve iade sağladılar)
Şu anki senaryoda teknolojik üründe bir sorun yok hocam. Sadece kullanıcı almış ve beğenmemiş iade etmek istiyor. Cihazın bir kusuru yok.

Bu durumda bende satıcıyı haklı buluyorum. Pazar yerlerinde iadenin genel esası bir ürünün tekrar başka bir kullanıcıya satılabilecek şekilde olmasını kapsar.

Aldığınız bilgisayarın genel performansı mutlaka internette tanıtılmıştır. Bunlara bakmadan alıp orijinal kutusundan çıkartıp işletim sistemi kurup kullandıktan sonra o bilgisayar artık ikinci eldir. Monitörlerde bile iade ediyorlar ekranda parmak izi kalmış diye müşteri memnuniyetsiz olup yıldız kırıyor. Laptopta neler yapar.

Bunun yanı sıra siz belki yapmayacaksınız ancak başka biri içine virüs koyup iade edebilir. Bunu ne satıcı fark eder ne alıcı. Sonuçta alıcı sıfır diye alıyor.

Uzun lafın kısası, direkt size satan trendyol olabilir. Ya da oradaki bir mağaza hiç fark etmez. Hiçbir kusur olmaksızın elektronik cihazları açıp kullandıktan sonra iade edilemiyor diye biliyorum. Hepsiburada bunu yapmışsa bile kendi insiyatifi ile yapmış olabilir. Zaten iade de edilmemeli bu tarz şeyler. Kimse ikinci el bir ürünü sıfır fiyatına almaz istemez. Satıcı da sıfır bir ürünü ikinci el fiyatına satmak istemez.