Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Laptopa işletim sistemi kurduysanız iade edemessiniz yukarda arkadaşlara yönetmelik iletmişssiniz ancak buyrun birde bu maddelere bakın.

Madde 15: Aşağıdaki durumlarda cayma hakkı kullanılamaz:
  • 15/ç bendi: Tüketicinin açmış olduğu, kurulumunu yaptığı veya kişisel kullanımına özgü hale getirdiği yazılım, dijital içerik veya bilgisayar programları.
Paket Açıldı ve Kurulum Yapıldıysa: Laptopun kutusu açılmış, yazılımlar kurulmuş veya ilk kurulum yapılmışsa, cayma hakkı genellikle geçerli olmaz. Bunun sebebi, laptopun kişisel kullanımınıza özgülenmiş bir ürün haline gelmesidir. (Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği Madde 15/ç).

donanım arızası veya yazılım problemi varsa, bu durumda cayma hakkı dışında ayıplı mal hükümleri devreye girer ve bu kapsamda iade hakkınız saklıdır.
  • 6502 sayılı Kanun Madde 48
  • Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği Madde 9, 13 ve 15
" yazılım, dijital içerik veya bilgisayar programları " diyor hocam bilgisayar demiyor. Aygıt demiyor, cihaz demiyor. Program diyor, yazılım diyor, kod diyor ama donanım demiyor. Bilmem anlatabildim mi ?

constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunlar tamamen satıcı ve pazaryerinin insiyatifi hocam.
İsterse bu tarz ürünleri hiç biri iade kabul etmez.
Çünkü kulaklık gibi ürüler hijyen ürünü sınıfına giriyor.
İade ettiğiniz zaman o ürünü başkasına satamaz etik olarak.
Ama satılıyor maalesef.
Siz müşteri memnuniyeti için kabul etti ne güzel dersiniz ama o ürünü bir başkası alır yada size de öyle bir ürün çıkabilir.
Benim verdiğim bir uç örnek ve amazonun kaliteli müşteri memnuniyeti politikası hakkında bir yaşanmış bir olaydı. Tabi kişisel hijyen ürünleri iade alınmaz. Bizde tüm pazaryerlerinde satış yapıyoruz. Ancak dediğiniz gibi benden aldığı ürünü başkasına satmak gibi aciz bir hareket yapmayacağına eminim amazonun. Onu anca kıytırık hepsiburada ve trendyol satıcıları yapar. Kaldı ki o zaman ki görüşmemizde temsilci normal şartlarda tekrar satışa sunulamayacak ürünleri daha önce geri talep etmeyerek iadenizi onaylıyorduk ancak bu suistimal edildiği için ürünü iade ettiğinizde para iadenızı gerçekleştirebiliriz hiçbir sorun yok diyerek onaylamıştı işlemimi. Kitapları rutubetli geldi, yolda ıslanmış vs diyerek hasarlı göstererek iade etmeden parasını geri alanlar haysiyetsizler yüzünden bu duruma başvurdu amazon. Yoksa adamlar geri bile istemiyorlar avrupa ve amerikda bu tür ürünleri geri iade olarak.

Tekrar konuya gelirsek Bilgisayar alındıktan sonra iade edilebilir. Pazaryeri sadece süreci zorlaştırıyor ve parayı işleterek zararını bu sürede azaltmanın derdinde. Onlarda farkında tüketici hakem heyetinin en az 2 aydan önce aksiyon almayacağını. Bu iki ay sadece dosyanın açılması karara bağlanıncaya kadar 1 2 ay daha geçiyor. İade içinde yine 15 gün falan süre tanınıyor derken iş uzadıkça uzuyor. Bu sırada fiyatlar zaten enflasyon ile artıyor tüketici tekrar mağdur oluyor. Olay tamamen tüketiciyi küstürmek başka bir şey değil. Allah amazonu başımızdan eksik etmesin diyorum başka bir şey demiyorum.