Merhabalar,
Bir iş fikrim var, ancak detayına girmeyeceğim. İlçemdeki işletmeleri arayıp hizmetimi tanıtmam gerekiyor. İlk işimi ücretsiz yapmayı planlıyorum; memnun kalırlarsa sonraki işler ücretli olacak. İşim dijital bir alanla ilgili ve oldukça profesyonel araçlar kullanıyorum (kameralar, ekipmanlar vs.). İlk çalışma maksimum 2-3 saat sürecek ve her şeyi ben halledeceğim.
Sorun şu ki, bu ücretsiz teklifi sunarken bir dilenci gibi hissetmekten çekiniyorum. Aradığımda “İlk iş ücretsiz” dediğimde insanlar nasıl tepki verir diye endişeleniyorum. Aslında işime ve yapabileceklerime çok güveniyorum ama bunu doğru bir şekilde ifade etmekte zorlanıyorum anksiyetem fln da yok ama niyeyse adama ücretsiz iş yapmama rağmen ilk sefer için dilenci gibi hissediyorum. Bir kez gidersem devamında çağıracaklarına eminim belki 10 kez belki 1000 kez çağırırlar diye düşünüyorum.
Sizce bu durumu karşı tarafa nasıl daha rahat ve profesyonel bir şekilde açıklayabilirim? Daha önce bu tür bir deneyimi olanlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.