Merhabalar. Öncelikle teşekkürler vakit ayırıp çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Benim hazır altyapılı bir e ticaret sitem var. Kendi ürettiğimiz el emeği ürünleri satıyoruz. İşin içinde üretim olduğu için Seo vb. işlere çok vakit ayıramıyorum ve vaktimi dikkatli kullanmak istiyorum.
Soruma gelecek olursak; E- ticaret sitesi için kategori yazılarını sayfanın en altında görüntülenecek şekilde konumlandırıyorum. Çünkü müşteri ilk girdiğinde ürünleri görmeli diye düşünüyorum.( Uzun bir yazının altından ürünler kaybolup gidiyor) Fakat google sıralaması için içerikte geçirilen zaman önemli diye biliyorum ve kimse en alttaki uzun yazıyı okumaz diye düşünüyorum. Not:Kategori yazılarını gelişigüzel değil gerçekten okuyan kişinin faydasına olacak şekilde hazırlıyorum. Blog yapıp bu uzun yazıları orada yazıp sonra kategoriye mi yönlendirmeliyim müşterileri? e ticaret sitesi için en mantıklı teknik nedir. Yoksa ürün açıklamalarına mı ağırlık vermeliyim.
Diğer sorum müşteri en alta kaydırmadan ürünlere göz atsa bile bu "içerikte zaman geçirme" olarak adlandırılabilir mi. Yoksa goole sayfanın neresini gördüğümüzü de kontrol ediyor mu ("Bu müşteri sayfaya girdi ama en alttaki uzun yazıyı okumadı bile, bu yazı değersiz" diyor mu?)