Öncelikle herkese bu yolda başarılar.

Linç yiyeceğimi bilerek 100 kişinin lincini, 1 kişinin bırakması için göze alıyor ve hiç sigara içmemiş birinden nasıl göründüğünüzü objektif olarak yazmak istiyorum. Belki birini etkilerim.
Sigarayı severek içen herkes yazdıklarıma karşı çıkacaktır. Ayrıca çevrenizdeki sigara içmeyen insanlar sırf kalbiniz kırılmasın aranız bozulmasın diye size bunları söylemiyorlar-söylemeyecekler.

- Öncelikle kötü kokuyorsunuz. Temmuz ayında 200 kişinin bir metrobüse bindiğini ve bu 200 kişinin 1 haftadır duş almadığını düşünün. Segment bu. Ağzınız, kıyafetleriniz, arabanız, evinizdeki koltuklar perdeler duvarlar dahil kokuyor. Siz farkında değilsiniz ama içmeyenler farkında. Seviştiğiniz, çalıştığınız-toplantıya girdiğiniz, yemek yediğiniz, tavlamaya çalıştığınız insanların size ömür boyu hiç söylemeyeceği düşünceleri var.
- Bir diğeri 2. sınıf insan muamelesi konusu. Ben değil ama kanunlar sizi 2. sınıf insan yerine koyuyor. Hafta sonu İzmir'in en güzel mekanlarından birinde 4 saatlik bir etkinliğe katıldım. 4 saat boyunca bulunduğum yerde eğlendim. Sigara içen arkadaşlarım eğlencenin ortasında masadan ayrılıp 20 m2 lik bir alanda soğukta 50 kişinin arasında kendilerini rahatlatmaya çalışıyorlar. Bu durum sigara içmeyenler tarafından komik karşılanıyor. "insan kendine bunu neden yapar ki" düşüncesi.
Otobüse binersin ineceğin durağa geri sayım, toplantıya girersin, derse girersin uzar gider hep bir geri sayım.
- Çocuğunuza bırakacağınız miras. Sigarasız bir evde büyüyen çocuk sigara içebilir de içmeyebilir de. %50 diyelim. Ama sigaralı bir evde büyüyen çocuğun sigaraya başlama ihtimali %99.
- Çocuğunuza bırakacağınız bir başka miras. Günde 2 paket sigara içen birinin aylık sigara masrafı 1 çeyrek altın diyelim. Çocuğunuz ilk doğduğu günden 20 yaşına kadar sigaraya verdiğiniz parayı altın ile değerlendirirseniz minimum 1 milyon TL üzeri birikiyor. 1-2 yıl berbere elektrikçiye tesisatçıya çırak verin, okumasa bile 1 milyona bir dükkan açarsınız ömür boyu ekmek parası olur.
- İradesiz görünmeniz. Adam hayvan gibi işletme yönetiyor altında bir dünya müdür, astığım kestiğim.. Ama gel gör ki sigara adamı parmağında oynatıyor.
- Hayatınızı sigaraya göre şekillendirmeniz. Daha acıtan bir tabirle özgür değilsiniz. Buna binlerce cümle yazılır. "Sigara içmeseydim hayatımda neler değişirdi" düşünün.
- Sağlık.... 1 kere geliyorsunuz ve ne kadar yaşayacağınız belli değil. 2-3 ay sadece 2-3 ay. Kafanızı duvarlara vurun. Dişlerinizle tornavida kemirin. Mermerleri yumruklayın. 3 ay ya. hayatınızın geri kalanını kurtarmak için 3 ay feda edin. Askerlik gibi düşünün bitecek ve daha güzel bir hayata devam edeceksiniz.

Alayınızı seviyorum kendinize iyi bakın.