Babamın bildiğimizi bir hastalığı yok. Epilepsi krizi geçirmeden 1 yıl Kadar önce dişlerini temizlettirdim bize kimse çenemde erime vs var demedi eğer bunu fark eden bir doktor olsaydı önceden tedaviye başlardım neyse Epilepsi krizi geçirdiği gün devlet hastanesinde resmen checkup yaptılar her yerine baktılar, saha sonra ben yine özel hastanede checkup yaptırdım bir hastalığı yok bundan dolayı bir ilaç da kullanmıyor sadece Epilepsi ilacını kullanıyor bu da kemikler için bir zararı yok diye biliyorum ki ayrıca 2 ayda bir kontrole gidiyoruz. Benim şimdi bu yazdıklarınızın sonra aklımda bir soru belirdi şimdi babamda genel kemik erimesi olabilir mi ? Dişlerinde çene kemiği erimesinin sebebi diş taşı vs dedi iyice kafam karışık

sonuç olarak implant yaptırsak çene kemiği yine erir mi zamanla ?
Evre 4te artan mobiliteyle beraber hastanın durumuna göre çekim kararı verilen bir durum. Hocanın dediği kısmne doğru bu hastalık temelde çevresel yani sigara, stres, ağız hijyen eksikliği gibi durumlarda artıyor. Ama çok iyi ağız bakımı olup kayıp olan hastalarda literatürde var. Ağzına gargara bile yapmayıp kemik kaybı veya bir belirti göstermeyen de var. Ama gerçek olan bu hastalığın etkenlerinin olabildiğince elimine edilmesi ve destekleyici terdavilerle desteklenmesi.
Bunlar yine greftler , srp ve bazı tedaviler olabilir. Ama dediğim gibi bunun uzman bir periodontolog tarafından incelenmesi gerekli. Bu bölüm diş hekimliğinin uzmanlık bölümlerinden biridir. Hatta kendilerine implant değerlendirmesi de istebilirsiniz.
Bu kemik erimesinin olması başka vücudndaki kemiklerde olduğunun bir işareti değildir. Olabilir mi evet ama olmaya da bilir. Bu hastalığa sahip veya bu erimesi olanların başka kemiklerinde de direkt bir ilişki bildiğim kadarıyla bulunmamakta.
Bu hastalık lokal bir hastalık ama bir ilişki olup olmayacağı benim akademik bilgim ve okumalarım arasında bulunmuyor.