Uzman değilim ama diş çekilmesi bariz gibi. Kortizon bunu yapar.
1-İmplant yapılırsa 2-3 yıl içinde bir daha düzelmeyecek şekilde yapı bozulur (Veya çok zor + Pahalı olur)
2-3. Yol var Yapıştırma dedikleri olay yani diş yapma ama Sabit olarak damağa yapışıyor normal dişten farkı yok ( Tam adını bilmiyorum Porselen diş de deniyor galiba )
3-Damak dedikleri tak çıkar olayı Kriz anında riskli olabilir gibi geliyor bana ama Dr danışmak lazım mutlaka.
Diğer konular :
Tahminin İlaçlar arasında kortizon var Kortizon kemik zayıflatır. Bu kemik erimesi değil "İlaca bağlı kemik zayıflaması" deniyor ilaç kesildikten kısa süre sonra vücut toparlanmaya başlar. Epilepsi Doru ( Hastanın takibini yapan doktor) ile konuşarak Kalsiyum takviyesi (tedavi anlamında), Ve peynir Yoğurt gibi kalsiyum bakımından zengin gıdalar sorunu geri çevirir. Peynir Köy peyniri Yoğurt ev yoğurdu olursa çok fark eder. (4 yıldır Kortizon kullanıyorum yani baya tecrübem var)
Geçmiş olsun hocam öncelikle. Doğru uzun vadede fazla kortikosteroid kullanımı cushing ve kolajen metabolizmasında etki yapar. Bununla alakalı ilaç kullanımınız doktor takibindedir umarım.
Kortikosteroidler de dediğim gibi hastanın durumuna göre kesilen ya da dozuna göre işlem yapılabilen bir grup. Ama bu da kemik kaybını direkt olarak buna bağlamamız demek değil.
Bu bahsettiğim hastalıkta hastalığın ciddiyeti ve şiddetini belirlemek için bakılan 2 durum var. 1-sigara 2-hba1c(son 3 aylık kan şekeri değeri) bu değerlerin ışığında biz bu hastalığın derecesine karar veriyoruz.
Tabi burda implant tedavisini etkileyecek durum bifosfonat kullanımı olacak ama hasta tahminen o evrede değil çünkü böyle bi durum olsa zaten paylaşılırdı diye düşünüyorum. Ya da kortikosteroid kullanımı