Merhabalar stj dt olarak size yardımcı olayaım.
Öncelikle geçmiş olsun. Doktorun bahsettiği kemik erimeli rahatsızlık olabilen bir durum görülme oranı oldukça fazla ve bu kronik bir hastalık olarak yorumlanır adı periodontitistir. Hem çevresel hem de poligenetik yani birden fazla genle aktarıldığı söylenir. Endişelenmeyin belki halkın %80inide bu durum var sadece evre ve derecesi kişiden kişiye değişmekte.
Dişlerin kaybetmiş olabilir özellikle alt ön dişlerde de bu durum olabilir tabi ki. Erimeyi durdurmak için çekeceğiz kısmına çok bir anlam veremedim. Bizler evre 1-2-3-4 olarak sınıflanan bu hastalığın evre 3-4ünde bile anca çekim yazılır - orda bile birkaç durum göz önüne alınır- . O kadar ilerliyorsa zaten dişlerde artmış bir sallanma(mobilite) olacaktır. Bunu gözlemlediniz mi ? Ayrıca güncel panoramik filmi varsa bakmak ve yardımcı olmak da isterim.
İmplant yerleştirilmesi için evre 3-4 olan bir hastaya direkt implantı nasıl yerleştiricek anlamadım. Kemik grefti - kemik tozu bu gibi kelimeler kullandı mı ? Eğer kullanmadıysa biraz hekimin mevzuyu implanta götürmek istediğine yorumlucam.
Ayrıca epilepsi hastaları özellerde çok hasta olarak kabul edilmeyen hastalar. Çünkü kimse epilepsi kriznde olabilecek komplikasyonları malpraktis olarak değerlendirilebileceği için korkusunda kabul etmiyor. Şahsen bizim okulda hep bu tarz sistemik durumlu hastalar geliyor. Özeller hasta seçiyor tabiri caize.
Sözün özü hekiminizin değerlendirmesi biraz garibime gitti tabi belki eksik kısımlar vardır. Belki çok üst düzey bir uzmandır ve uzun klinik tecrübesine dayanarak bunu söylemiştir. Fikir açısından devlet hastanesinde implantlar yerliler adet başı 6-8k, yabancılar 10-17k arası değişmekte adet fiyatları.
@EpikSunucum; hocam 60 70 yaşında sistemik hastalıkları olan hastalara bile yapılabiliyor. Hani burada yine hekimin klinik tecrübe ve bilgisi önemli. Tabi hastanın ekonomik olanakları da. Kemik erimesinin de şeker hastalığının da belli başlı bazı şartları var bunların başlangıç hafif seyiri olan durumlarında implant tedavisi konsültasyon eşliğinde yapılabilir.
Protez için de planlama ve ağızdaki diş sayısını bilmiyorum ama eğer epilepsi nöbetleri arada oluyorsa takıp çıkarılan protezleri tercih etmemenizi önerebilirim. Nöbet esnasında boğaza kaçabilir yutabilir allah korusun.
Dediğim karanlık kısımlara göre bir karar verilebilir. Çok geçmiş olsun sağlıcakla kalın