Merhabalar, r10 ahalisi burası benim için her zaman bir iş platformundan fazlası olmuştur böyle dertleşme şeylerini normalde paylaşmayı sevmem ama burası benimle birlikte büyüdüğü için buradaki abilerim ablalarım bana yol gösterecektir diye düşünüyorum. Sizlere biraz içimi dökmek istiyorum eğer sizlere rahatsızlık verdiysem şimdiden özür dilerim.
Ben 24 yaşında web/mobil yazan bir bir genç kardeşinizim uzun zamandır yazılımla ilgileniyorum bu benim daha orta okuldayken kendime koyduğum bir hedefti ve hedefime ulaştım şu anda profesyonel olarak bu sevdiğim işi yapıyorum. Ancak istediğim hak ettiğim paraları kazanamıyorum, istediğim şartlarda iş bulamıyorum. Liseden beri yazılımla uğraşan biri olarak yıllardır severek yaptığım bu işte düşünüyorum da sanki yeterince maddi hedeflerime ulaşamamış gibi hissediyorum işlerim istediğim gibi rast gitmiyor. Bundan 1.5 yıl önce bir firmada çalıştım firmaya ben staj yaparken o kadar kişi arasında iyi proje yapabildiğim için iş teklifi geldi bende bunun azı çoğu olmaz diyip kabul ettim maaş asgarinin 1 tık üstü idi dedim neyse bir şekilde tecrübe kazanırız yükseliriz olmadı yaklaşık 1.5 yıl çalıştım o şirkette sadece asgari ücret zamlarında zam aldım ve buda zaten asgarinin birkaç bin üzeriydi hani benim ayarımdaki yazılımcılar hep benim 2 katım 3 katım alıyorlardı o zamanlar tecrübe daha önemli diyip susuyordum. En sonunda artık şirkette mobbing de olunca ayrıldım daha iyi iş bulurum düşüncesi ile ama bulamadım... 1.5 yıldır işsizim tabiki de pes etmedim ben hiç bir zaman pes eden birisi olmadım ancak bu son zamanlarda iyice tükenmiş hissediyorum çünkü geçinemiyorum hep ya ucu ucuna geçiniyorum. İnsanlardan yaptığım işin hakkını isterken yoruluyorum sözler tutulmuyor istenilen zaman verilmiyor çok yoruldum kısaca... işte işten ayrıldığım zaman da tabiki durmadım benim aynı zamanda kendi kendime de geliştirdiğim projeler vardı onların satışına başladım iyi kötü beni idare edecek kadar kazanıyordum ama benim ilerisi için koyduğum hedeften çok uzaktaydı. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama ne aileme ne başka insanlara yetmiyor sürekli başıma bir laf getiriyorlar ilerleyen zamanlarda yok evleneceksin yok şuyun buyun olacak hep benden bir istekleri var ama bir türlü benim ne istediğim önemli değil evet bende istiyorum güzel paralar kazanmak güzel hayat kurmak ama olmuyor bir şekilde bir bereketsizlik var tabiki de şükür ediyorum benden daha kötü durumlarda olanlar var yüce rabbime şükürler olsun bir sıkıntımız sorunumuz yok tek derdim düzenimi oturtabilmek bir yandan da biliyorum bunlar boş serzenişler ama işte kafam doldu siz abilerimden ne yapmalıyım destek istiyorum sadece... 3 yıl sonra falan evlilik düşünüyorum ama halim böyleyken bir başka insanı da kötü duruma sokamam en azından o vakte kadar bir düzenim kurulmasını istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Bir şirkete mi girmeliyim (başvurmadığım firma kalmadı

başvuru yapmak hobi oldu) yoksa kendim şirketimden mi devam etmeliyim ? (gider çok fazla kazandığımızın %35i devlete gidiyor geriye kalan pek biriktirilecek bir para değil) ne yapmalıyım sizin fikirleriniz nedir ? Bana biraz moral verebilir misiniz ?
Umarım bu boş dertlerim ile sizleri sıkmamışımdır ben sadece 24 yaşında geleceğini düşünen elinden geleni yapan umutsuz da olmayan ancak kafası dolmuş bir gencim. Hayırlı pazarlar dilerim r10 ahalisi..