Hocam İyi Çalışmalar
Hizmet sektöründe yer alan sitem var yaklaşık 8 ay kadar oldu , yerel ve ulusal news sitelerinden (hitli , otoriter) tanıtım yazısı aldım yaklaşık 30 civarı , 10 15 adet arası kaliteli backlink aldım . Bunları zaman yayarak yaptım haftada 1-2 tane
Belirli bir seviyeye geldikten sonra , aynı sektörde başarıya ulaşamamış bir sitem footerden link verdim , yaklaşık 1 ay boyunca cok verim aldım en zor kelimede 1. sayfa 7 8. sıralara kadar geldi ( footerden önce 50 civarıydı).
Paravan'ın bu kadar etki etmesi beni hemen yeni domain aldım , site oluşturdum 1 adet
Yaklaşık 1 ay sonra verdiğim footer link patladı gibi oldu her kelimede çakıldım bir cok kelimede sıralamadan attı diğerleri büyük kayıp yaşadı.
Footerı kaldırdım , uzun zaman geçti , site sıralamaya tekrar girdi.

Şuan 2 adet paravan blog mevcut ( 1 adeti eski sitem , 1 adet yeni hiç kullanılmamış site) 2side bir çok kelimede sıralamada

Sorum : 2 adet paravan blogtan footerdan link almak istiyorum orjinal siteme , Footer'a link olarak Marka ismi mi ? , istediğim kelimede vermek mi ? Nasıl kullanabilirim.
yada eski siteyi orjinal siteye 301 mi atsam , yeni paravanı mı sadece footerdan kullansam kararsız kaldım.

Açıkçası nasıl en etkili şekilde kullanabilirim , bir yol haritası istiyorum

Şimdiden teşekkür ederim !