Google Faydalı İçerik Güncellemesi artık kaldırdımı?
kaldırmaz hocam, core update'in bir parçası haline geldi sadece.
hocam kitap icin buradan tesekkur etmek istedim. birkac sorum daha var musadenizle.
sectigim sektorde kullaniciyi bilgilendirme amacli cnet, reddit, quora ve pcmag disinda iki blog site var. bir cok uretici var ve hepsi devasa firmalar fakat kendi urunlerini tanitmakla mesgul hepside.
1- blog siteleri inceledigimde 5-6 yazar profili olusturmuslar ama ikisinde de tek editor makale girisi yapiyor. profil sayfalarinda times, post gibi bir cok gazetede editorluk yaptiklarini belirtip link vermisler fakat linkeri tek tek kontrol ettigimde hic birinde arkadaslarin ismi gecmiyor. bu durumda eeat icin fake profil dusuncem ise yarayabilir mi?
2- sektorde review ve compare alaninda rekabet cok dusuk, tbm cok yuksek. long tail keywordler ile icerikler olusturup birkac ay sonra short tail keywordler icin de icerikler girip 5-6 ay sonra da marka/urun karsilastirmalari ile basarili olunabilir mi sizce?.
3- agustos'da yeni domain almistim, henuz icerik yayinlamadim, wordpress tema tarafinda duzenlemeleri bitirmeye calisiyorum. suan fransa lokasyonulu sunucuda ve performans optimizasyonu hem sunucuda hem de wp tarafinda en ust seviyede tamamladim. cloudflare ile fransa sunucuda devam etmek ile usa konumda bir hostinge (a2 muhtemelen) gecmek arasinda fark olur mu sizce?
degerli tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler.
1 - olabilir ancak kalite değerlendiriciler aptal değil. EEAT ve YMYL engellerini sadece deneylerle önemsiz projelerinizde aşmaya çalışabilirsiniz, ancak önemli projelerinizde bu tür yöntemleri denemenizi önermem.
2 - her şey beklenebilir, google artık eskisi kadar pek stabil olmadığı için kesin bir şey söylemek de istemiyorum.
3 - cloudflare kullandığınızda konumun pek önemi kalmıyor, ancak tabii sayfalarınız hedef kitlenizin ağırlıklı olduğu bölgede sorunsuz hızlı bir şekilde açılması oldukça önemli.
Merhaba hocam bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum. Şimdi soruma gelecek olursak, 1 sene önce açtığım alanında niş bir sitem var. Siteye düzenli içerik girip 3 ay link eklemedim. 3 ay sonra blog yorum linkleri aldım bu linkler çöplüğe dönmüş siteler değildi. Siteye googlede giren 100e kadar falan çıktı twitter sayfasıda var oradanda hit geliyordu mart güncellemesinde hop patladı site. Şuan sadece niş olduğu kendi kelimesinde ana sayfaya hit geliyor site adını yazarak günde 50 kişi giriyor ve sitede uzun süre kalıyorlar ancak diğer hiç bir alt sayfa googlede görünmemekte. Sitem kullanıcı tarafından seviliyor ancak googlenin gözünde hiç bir kelimeye bana sıra vermiyor. Bunun nedeni nedir acaba? Bir çok yerden eksra link beslemesi yaptım ancak herhangi bir değişiklik olmadı tek değişiklik 3 5 site markasıyla artış oluyor hepsi bu. Sizce siteye 301 atmalı mıyım? yada farklı ne önerirsiniz?
yorum linklerin kendi adınıza veya marka adınıza alınması gerekiyor, doğrudan da etkisi olmaz, ancak yine de yorum backlink alırken bunlara dikkat etmelisiniz. Anahtar kelime üzerinden spam kasarsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Semrush'tan falan baktığınızda anchor text profilinizde anahtar kelimeler vb spam diye bağırmıyorsa düşüşünüzün sebebinin yorum linkler olduğunu düşünmüyorum. Yine de anchor text profilinizi doğal görünümlü hale getirerek backlink profilinizi güçlendirmek için tanıtım yazıları alabilirsiniz düzenli olarak.
Hocam merhaba, öncelikle bütün sayfaları okuyarak sonuna kadar geldim. Sanırım buradan anlamamız gereken sonuç, bir konuyu ya da bir içeriği okuyucu için yazıyorsanız, aradığı içeriği bulan kullanıcının da ihtiyacını karşılıyorsa, zamana bakmaksızın sayfalarca yazıyı saatlerce okuyabiliyor. Ve bu SEO'nun temelidir.
Ufuk açıcı yanıtlarınız ve bu konuyu buraya kadar getirmenizdeki özveriniz için teşekkür ediyor ve sizi kutluyorum. İçinden çıkamadığım bir sorunla karşılaştığımda sizinle çalışmayı çok isterim.
Okuduğum sayfalar arasında yanıtını bulamadığım birkaç sorum var. Yanıtlarsanız çok sevinirim.
B2B bir sitemiz var ve wordpress kullanarak anasayfa, hizmetler, koleksiyonlar ve kataloglar gibi önemli sayfaları barındırıyoruz.
Ayrıca hizmet alt başlıklarını da ebeveyn olarak hizmetler sayfasının alt sayfaları şeklinde yapılandırdık.
Ana sitede yer alan sayfalara da 700-1000 kelime arası bilgilendirici metinler ekledik.
Kolleksiyonlar sayfasında da ürünlerin kategori başlıklarını ve görsellerini ekledik. Kategorilere tıklayınca koleksiyonumuzun yer aldığı subdomaindeki ilgili kategoriye yönlendiriyoruz.
Subdomaindeki site yazılım olarak başka bir altyapı kullanıyor ve burada ürünler incelenip, kullanıcı girişi yapılınca sepete ekleme ve ödeme işlemleri yapılıyor.
sorum şu: subdomainde yer alan ürünler B2B olmamızdan dolayı ürünle ilgilenen sıradan kullanıcıyı ilgilendirmiyor ve onlara da satış yapmıyoruz zaten. Bu ürünlerin indexlenmesi bizim için faydalı mı olur zararlı mı?
Çünkü ana sitede 25 civarı sayfamız var ve bir de bloğumuz var. Ancak subdomainde binlerce ürün var ve başlıklar anlamsız model isimleri. Örneğin: CR4756-5-ER gibi
Subdomaini noindex yapmalı mıyız ya da sadece belli parametreleri mi noindex yapmalıyız, kategoriler gibi? Çünkü burada ürünlerle ilgili kategoriler ve alt kategorileri yer alıyor. Bu kategorilerde de binlerce ürün yer alıyor.
Yanıtınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
subdomain kullanmanızı önermem, ana domainin otoritesi direkt subdomaine akar ve güç kaybeder. Google subdomaini ayrı site olarak görür genelde. Subdomaindeki sitenizi tamamen tüm sayfaları ile birlikte "noindex,nofollow" olarak ayarlayabilirsiniz, ancak kullanıcıları oraya yönlendirdiğinizi google yine anlar. Bu subdomain'deki tüm sayfalarınızı "noindex,nofollow" olarak ayarladıktan sonra, ana siteniz üzerinden tanıtımını yaptığınız ürünleriniz için alt klasöre (örn, anadomain.com/urunler/) o kullandığınız altyapıyı kurabilirsiniz, ve tabii subdomainlerdeki o ürün sayfalarınızın URL'lerini bu yeni oluşturacağınız alt klasördeki ürün sayfalarınıza 301 yönlendirmesi yapabilirsiniz.
Merhaba öne çıkan snippettlar da dikkat edilecek konuklar nelerdir. Sorulara cevaplar şeklinde makale yazıyorum ama üst sıradaki site, konudan bağımsız bir kelime ile benden üst sinniptta çıkıyor.
Sayısız snippet var, ve bununla ilgili kalın kitap yazılabilir. Rakip sitelere bakarak onların kullandığı snippetları kullanabilirsiniz.