dijitalkaptan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaptığım yorum ve önerilerin hepsinde sizin belirttiğinizi yazdım zaten. pazar yeri yazmış konu sahibi hangi pazar yeri diye sormadan youtubu e baz alarak cevaplar verdim hocam. sizde bunları dikkate almadınız.

Arkadaş pazar yerinin etsy, amazon vb bir yer olduğunu belirtseydi ben zaten yorum yapmazdım.

Mantık olarak düşünürsek ki ben cahil olarak düşünüyorum ;

vergi levhan olmadan en kolay 500 tl nereden elde edilebilir sorusuna cevap youtube veya stock.adobe gibi sitelerdir buna ek olarak steam de olabilir. değindiğim alanlar için ( ucu açık olan benim bir pazar yerinden 500 tl gelirim oldu ) sorusuna istinaden bunlar aklıma geldi ve bunlarda da evet banka otomatik kesinti yapar vergi ödemek için bireysel şirket kurulumları ile uğraşmayız.

Sonuç olarak hocam ;

Siz detayı kaçırdınız bende size detayı belirtmedim.

Kolay gelsin.
Yaptığınız yorumların hiçbirinde benim belirttiğimi yazmadınız. Hatta aşağıdaki alıntıladığım ilk mesajınız tamamen saçma sapan bir yorumdan ibarettir.
"Senelik gelirin , 250 bini geçmiyorsa fatura kesmene gerek yok , sana ödeme yapan kurum ve arqcilar ( banka vs ) otomatik kesinti yapıyor"
Youtube'u bir pazaryeri olarak görmeniz de ayrı bir saçmalık... Yanlışlarınızı yanlışlarla kapatmaya çalışıyorsunuz.
Youtube içerik üreticisi olarak gelir sağlıyor olsa bile, buna uygun banka hesabı açtırıp vergi dairesine bildirmeden mevcut banka hesabına alınan ödemelere otomatik olarak kesinti uygulanmaz.