FinansalOzgurluk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takip
BySocial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 - 4 ay önce statik ip adresimiz olmadığı için cloudflare ile bir sunucu kurulumu yapmıştık rasperry pi 4 8gb modeline internet upload hızınız iyi ise ufak tefek sitelerinizi barındırabilirsiniz.
Tavsiyem statik ip ile yapmanız işlemi.
ahm4t adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@batuhanakbaba;
Bu arkadaş daha uyguna satıyor almak istiyorsan, ayrıca benim de bir sunucum var ve raspberry pi 4 kullanıyorum, tavsiye ederim.
batuhanakbaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Etiket için teşekkür ederim hocam. 4 gb versiyonunu aynı fiyattan verebilirim. Adaptör yok yalnız ben ankerin çoklu usb adaptörü ile raspberrylerine güç veriyorum küme yapma fikriniz varsa tavsiye ederim.

Sorunuza gelecek olursak, raspberryler kağıt üzerinde çok güçsüz cihazlar gibi dursa da bir çok işlevi yerine getiriyor. 5 ile 4 arasında aman aman bir fark yok benim için 5 daha sıcak çalışır aktif bir soğutma ister 4 ise pasif soğutma ile kendine yeter. 5 de kullanılan ramlar daha hızlıdır ama arada o kadar bir fark yoktur. İşlemci tarafında rpi 4 1.8 mhz ile çalışırken 5 2.4 mhz ile çalışıyor. 5 tarafının girişlerinde fazladan bir m2 PCI girişi var. 4 de bu yok. 5 de ses çıkış jak'ı yok. Son olarak maksimum güç tüketimine bakacak olursak rpi 4 - 7.5 w ile çalışırken 5 - 15 w ile çalışıyor.

İçerisine bir nginx kurarak web sitelerinizi yayınlayabilirsiniz. Aynı ağdan web sitesine domain ile çıkmak isterseniz. Docker kurulumu yaptıktan sonra nginx proxy manager ile reverse proxy işlemleri yapabilirsiniz.
Bir nas yazılımı kurarak depolama ve yedekleme için kullanabilirsiniz. Pi hole ile reklamları engelleyebilirsiniz.

Hatta opnwrt yazılımı yükleyerek modem yerine dahi kullanabilirsiniz. Bir çok yazılım şirketi arm mimariye yatırım yapmaya başladı. İmaj sıkıntısını çekeceğinizi düşünmüyorum.

Bir görsel bırakmam gerekirse k8s kümesi yapmak için bir araya getirdiğimde çekmiştim.

https://hizliresim.com/7xua08t

Hocam bir arkadaşla anlaşmıştım. Elden teslim aldım 1700'e. Orijinal adaptör ve hdtv kablo ve sd kart fiyata dahil şekilde.

Arkadaş knight için almış ama yazılım desteklememiş sanırım. O yüzden sıfır sayılır.

Hali hazırda windows 10 yüklü. Ubuntu yükleyip ghost altyapısı ile birkaç blog sitesi projesi deneyeceğim ilk etapta.

Son olarak case ve elektrik kesintilerine karşı küçük bir ups almayı düşünüyorum. Bakalım stabil çalışacak mı.

Bir süre yurt dışına gitme durumum var. Giderken açık bıraktığımda yangın çıkarır mı diye korkuyorum. Sorun olmazsa sistemi açık bırakıp gideceğim.