Şimdi öncelikle yazdığınız şeyler bir gecede olmuş şeyler değil, şuan günümüzde bile bir web sitesi açma fikri aklınıza gelse internetin icadından bu yana bu fikir aklına gelen ve bunu yapan binlerce kişi var.
Dolayısıyla dünyanın şekli veya benzeri şeylerdeki teorileri keşfeden insanlar doğdukları günün ertesi günü keşifte bulunmuyorlar.
Kendilerinden önce birikmiş olan binlerce yıllık bilgiyi kullanıp düşünüyorlar, bugün siz de oturup birkaç saat birşeyler düşünürseniz sizde teorilerde bulunabilirsiniz ve yeterince mantıklı düşünürseniz teoriniz doğru çıkabilir.
Yada ampulün icadını düşünürseniz edison'un yüzlerce deneme yaptığını duymuşsunuzdur, ama diğer tarafta tesla da aynı şeylerle denemeler yapıyor ve bu gelişmeye katkıda bulunuyordu.
Tüm bu herşey zamanla olmuş yaklaşımının yanı sıra bahsettiğiniz fikirlerin birden insanların zihninde oluşma durumu ise "collective mind" denilen durumdur, yani hayalde mi yaşıyoruzdan ziyade, toplu bir zihin havuzuna bağlıyız düşüncesi daha yaygındır.
Hatta bu durumu ünlü isimlerden de kuvvetle bağlı olanlar var, muhtemelen yanılıyorumdur ben MJ diye hatırlıyorum ama ünlü bir sanatçı, bestecisinin gece yarısı aklına gelen müzik bestesine "hemen kaydetmeliyiz yoksa sabaha kadar başkasının aklına gelecek" demiştir.
Bende bu ortak zihin havuzuna katılmakla beraber benim bu konuya dini bakış açım ise, Bakara suresi 2. ayette ((
Bunun arkasından Allah CC) Ademe isimlerin tümünü talim etti. (Varlıkların ne olduklarını, nasıl yaratıldıklarını, nasıl kullanılacaklarını, hepsinin yararlı ve şifalı yanlarını ona öğretti.) Sonra onları meleklere sorup: "(Haydi bakalım, şayet teklifinizde haklı olup yanılmıyorsanız ve) Eğer doğru söylüyorsanız şunların isimlerini (bütün varlıkların gayelerini ve görevlerini) Bana haber verin (de görelim)!" diye emretti.) Allah Hz. Adem'e yarattığı herşeyin bilgisini verdiğini söylüyor.
Yani Adem herşeyi biliyordu, tüm varlıkları, isimleri, herşeyi.
Ama sadece adem biliyordu, çocukları ise ondan öğrene öğrene, nuh tufanı ve diğer katastrofik olaylar sonucunda insanlığın nüfus ve bilgi kaybıyla bu günlere geldik. Yani ilk atamız aslında herşeyi biliyor ve bize aktarmıştı, biz ise günümüzde bazı şeyleri sadece hatırlıyoruz. DNA'mızda bu bilgiler aslında işli durumda. Sadece hatırlamamız gerekiyor.
Gibi, tabi bu benim teorim