Herkese merhaba arkadaşlar,
Node.js eğitimi almak istiyorum. Fakat bunu udemy kursuyla veya youtube videolarıyla değil profesyonel olarak uzun soluklu bir eğitim olarak almak istiyorum. Bu konuda bir kaç gündür internette ve sosyal medyada çeşitli araştırmalar yapıyorum, kafamda bir takım şeyleri belirledim diyebilirim. Bu konuda tavsiye edeceğiniz, deneyimlediğiniz, veya çevrenizden duyduğunuz kurumlar var mı?

%90 almayı düşündüğüm kurumun müfredatıyla ilgili, nodejs hakimi veya uzman kişilerin yorumları nedir?

Müfredat:
https://onlyjs.com/programlarimiz/backend

Diğer eğitim firmalarıyla eğitim içeriğini karşılaştırdığımda bir takım farklar var örneğin bir çoğu mongodb kullanırken linkte postgreSQL tercih edilmiş, diğer firmalarda nextjs tarafına neredeyse değinilmemişken bu müfredatte nextJS mevcut, diğer firmalar restful api konusunda daha detaylı değinmişken bu firmada sanki daha yüzeysel gibi.

Udemy veya youtubedan kendini geliştirebilirsin gibi yorumlarla alakalı şöyle bir açıklama yapmak istiyorum, eğitim sürecinde karşımda net olarak bir muhattap arıyorum, aynı zamanda bir sınıf ortamı veya canlı görüşmeler ile motivasyon sürecimi arttırmayı ek olarak takıldığım noktalarda birebir destek almayı istiyorum. Firmayla yaptığım görüşmede en hoşuma giden taraf şu oldu, haftalık 15 saatin altında vakit ayıracaksam başvuru yapmamı uygun bulmadıklarını nedenini sorduğumda amacın eğitim satışından ziyade yetiştirmeye yönelik olduğu ve bu konuda kendimi geliştirebilmem için canlı dersler, video kayıtları ve her hafta ödev niteliğinde ve ders niteliğinde işlenebilecek gerçek hayattan projeler geliştireceğimiz söylendi. Yani tam olarak aslında istediğim şey bu.

Her akademinin veya firmanın a'dan z'ye bütün detayları öğretemeyeceğini, bu yolda sadece gelişimimizin temellerini atıp büyük katkılar sağlayacaklarının farkındayım yani iş yine bizde bitiyor, fakat benim merak ettiğim şey şu. Bu müfredat ne kadar kapsamlı, kurs sırasında veya sonrasında müfredat gayet yeterliydi burdan sonrası tamamen uzmanlık olarak kendi gelişimimi sağlamam gerekiyor yorumu yerine, ya böyle bir detay böyle bir kısım nasıl atlanmış diyerek başka kaynaklardan bilgi edinmeye ne kadar ihtiyaç duyacağım.

Konuyu biraz fazla uzattığımın farkındayım, fakat gerçekten uzman kişilerin görüşlerini alarak ilerlemek istediğim için elimden geldiği kadar açıkladım. Şimdiden cevap yazan, vakit ayırıpta konuyu okuyan herkese teşekkür ederim. İyi forumlar.