Beynin algılayış biçimleri var: Sigarayı bırakmak kelimesi içinde sigarayı barındırıyor ve her sigara bırakmak lafı ettiğinde beynine sigarayı hatırlatmış oluyorsun, doğru kalbı şu şekilde sık sık tekrarlamak sana iyi gelebilir: Artık sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorum: Sağlıklı yiyecekler yiyeceğim ve sağlığıma iyi gelen şeyler yapacağım. Bedenim sağlıklı olmayı ve hayatım sağlıklı bir yaşam sürmeyi hak ediyor.(Sigara bu konseptin içinde olmadığı için kelime olarak gitgide beyninden uzaklaşıyor)

Sigara bırakma olayı tamamen beyinde biter nikotin bandı vs. yüzde yüz bir çözüm değil çok kişi geri dönüyor bandı çıkarır çıkarmaz o zaman o da bir tür bağımlılığa dönüşüyor.

En doğrusu beyni yeniden programlamak yani sağlıklı bir yaşama odaklanmak. (Şeker ve abur cubur bağımlılığından uzaklaşmak da buna dahil, onun yerine başlangıçta kuruyemişlere, çay ve bitki çaylarına ve meyvelere geçiş yapabilirsin, bir çay kaşığı bal atılmış büyük bir kupa sütlü kakao da tatlı isteğini azaltır.)

* Bir de sigara içen kişilerden uzun süre uzak durman gerekiyor. Çünkü bağımlı psikolojisi, başkalarının bağımlılıktan kurtulma mücadelesini ciddiye almaz hatta onu geri döndürmeye çalışır direkt veya dolaylı olarak. Bir sigara bağımlısının başka bir sigara bağımlısının yanında sigara bırakması çok ama çok zor, çünkü beyin sürekli negatif olarak tetiklenir.

SİGARA İÇMEK, BEDENİNİZE İŞKENCE YAPMAKTIR. HAYATINIZI SÜRDÜREBİLMENİZ İÇİN ARALIKSIZ DİDİNİP ÇALIŞAN BEDENİNİZ VE VARLIĞINIZ BÖYLE BİR KÖTÜ MUAMELEYİ HAK ETMİYOR.

HAYATINIZ DEĞERLİ, ONA HAKETTİĞİ SEVGİYİ VE DEĞERİ EN İYİ SİZ VEREBİLİRSİNİZ.