Şirket yoksa nasıl fatura keseceksin hocam
kesemeyeceğini düşünüyorum aklıma birşey gelmedi belki bilen arkadaşlar vardır ama ben kesemessin diye biliyorum
Merhaba, şirket olmadan maalesef mümkün değil. Pazar yeri de sizin adınıza kayıtlı olduğu için başkasına fatura kestirseniz kabul etmezler yüksek ihtimalle.
satışlardan 7 gün geçtiyse şirketin olsa bile kesemezsin zaten.
Pazaryerlerine şirket olmadan kayıt olamazsınız zaten. Bahsetiğiniz pazaryerleri eğer 2. el websiteleri ise sorun olmaz zaten. Ama sürekli al sat yapıyorsanız ve hesabınıza sürekli para giriş çıkış oluyorsa sizi vergi dairesi çağırabilir bu paranın kaynağı ve hareketliliğin sebebini sorar. 3-5 2. el ürün satıysanız faturayla işiniz yok.
He ila sattığıma fatura kesmem gerek vs. diyorsanız. Adınıza herhangi bir şirket olmadan hiç bir şekilde fatura vs. kesme durumu söz konusu değil. Sadece vergiye tabi kişiler fatura kesebilir.
Vergi açılışınız olmadan fatura kesemezsiniz.
Bir yazılım şirketinde çalışıyorum. Dışarı ticaret ve işlerimden aldığım ödemelerinde ıbana aldığım için bunun yasal olması adına fatura kesmemde gerek. Şirket açsamki daha önce açtım sürekli bir masraf çıkartıyor muhasebeciler. Yokmu bunun bir yolu smm diye birşey duydum ondada muhasebesi tutmak zorunda mıyım? Zaten sigortam yatıyor, şirket açıp birde bağkur mu ödemem gerekiyor? Konu hakkında, her bir şirkette çalışıp hemde ek iş yaparak gelir elde birileri veya bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor alacağım ödemelerde.