xml bayilik işi sıkıntı,1 yıldır bu işin içerisindeyim ve dışarıdan görüldügü kadar güzel degil.bence...
diyorsun ki mal almadım,depodur,paketlemedir filan ugraşmıyorum işte 10 numara iş.1 yılda 100 sorun yaşıyorsam müşteri ile,inanın ki 95 tanesi xml veren firmalardan kaynaklı.stok sorunu var mesela,adamların xml sinde/sitesinde 400 adet ürün var görünüyor sonra 1 sipariş geliyor,gönderemiyorum çünkü 15dkde stok tükenmiş

adamlar stokları düzgün takip etmiyor,ürünün bilgileri eksik/yanlış giriliyor.basit bi soru geliyor,ürün yanımda olsa çıkarıp bakıp cevap vericem ama cevabı bulana kadar ugraş dur işin yoksa.sonra 3 günde veriyorlar kargoya,hepsiburadadan sürekli gecikme cezası yiyorum bi firma yüzünden.isim vermek istemedigim bi firma var,adamların dogru ürün gönderme ihtimali nerdeyse sıfır.bardak alana tepsi,kaşık alana çocuk külodu gönderiyorlar

vallahi abartmıyorum,10 siparişten 7si kesinlikle sipariş geçilen ürünle alakası olmayan bişey gidiyor.diger 3 üründende kaç tanesi dogru gider diye kardeşimle bahse giriyoruz eglenmek için.bunların yüzünden müşteri kaçıyor,puan cezaları filan yiyoruz,çiçeksepetinde sürekli bakiyemiz ekside.
ürün elimde kalır diye stokluya sıcak bakmadım zamanında,xml aldıgım yerler yüzünden yarı stoklu çalışıyorum zaten.geçen haftasonu kardeşimle oturup kayıtları inceledik.2 trendyol,1er adetde işte hepsiburada,çiçeksepeti,n11 magazaları var.bunların tamamında 1 yılda gelen iadelerin sadece 4 tanesi müşterinin keyfi iadesi,gerisi komple bu xml cilerin hataları yüzünden gelmiş.iade alanlar var ama onlarıda kargodan dolayı iade edemiyorum çünkü üründen çok çıkıyor kargo ücreti.
son olarak ; yalan yok,xml veren firmalar işini düzgün yapsa ben e ticaret işini sevdim aslında.ya stoklu çalışmak gerek yada işini gerçekten iyi yapan nadir yerlerden bulup onla çalışmak gerek sadece.