17 yaşındayım ve resmi olarak bir şey üstüme alamıyorum ama ben aldım diyelim başkası ne olacak? Bende Amerika'ya gittim bir süre orada bulunduk. Amerika dışında Suudi Arabistan'da da bulundum. Hiç bir yerde ırkçılık yaşamadım. Aksine herkes bize daha çok yanaştı ve çok da iyi davrandılar. Ve vicdanım beni ilgilendirir hocam Suriyeliler diye ırkçılık yapmam ama bu olanlar bir süre sonra insana ters gelir. Kendi halkımız çoğu şeyi daha pahalıya alır iken Suriyeliler neden ucuza veya bedavaya almasına susayım ben?
turist olarak gidene herkes güzel davranır, merak etme. bizim kapalı çarşıda da turistlere nasıl davrandıklarını görüyorsun.
kimse bir şeyi ucuza almıyor. bim, a101 gibi yerlerde fiyatlar suriyeliye farklı, yerliye farklı mı? ya da bir suriyeli araba almak istese, kim ona ucuza araba satar? sen satar mısın?
sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaları doğru ama bu sadece suriyelilere özel değil. oturum izni alan her yabancı vatandaş için geçerli. türkiyede en az 1 sene yaşayıp, oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaşlar devlet hastanelerinde genel sağlık sigortasından faydalanarak ücretsiz muayene olabiliyor.
hükümetin yanlış politikası herkesi etkiliyor.
vergi muafiyeti gibi şeyler sadece suriyelilere özel değil. sarısiteye bir bak, yabancıdan yabancıya satışları gör. senin 10 milyona alamadığın arabayı çerez parasına alıp kullanıyorlar.
yanlış anlaşılmak istemem, suriyeli sempatizanı değilim ya da durumu normalleştirme peşinde değilim ama fiyatların bugünkü haline gelmesinde bizim milletin açgözlülüğünün de payı büyük. kusura bakmasın kimse.