vido adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir bireyin bir şey alabilmesi, senin bir şey alamadığında o kişiye kötü davranma hakkı vermez.
bu tamamen senin bireysel problemin.
her şeyi bir kenara bırakalım; önemli olan vicdan. vicdanını kaybettiğinde, istersen on tane şey al, hiçbirinin anlamı kalmaz.

sen yokluk psikolojisini bilir misin ya da kendi vatanının dışında bir yerde bulundun mu?
üç sene amerika’da yaşadım.
ırkçılığı iliklerime kadar hissettirdiler.
böyle bir durumda, yemenden içmenden kesip, ne kadar para biriktirebilirim ve bir şeye nasıl sahip olurum diye düşünüyorsun.
o yüzden nasrettin hoca’nın dediği gibi: eşekten düşenin halini, ancak eşekten düşen anlar.
17 yaşındayım ve resmi olarak bir şey üstüme alamıyorum ama ben aldım diyelim başkası ne olacak? Bende Amerika'ya gittim bir süre orada bulunduk. Amerika dışında Suudi Arabistan'da da bulundum. Hiç bir yerde ırkçılık yaşamadım. Aksine herkes bize daha çok yanaştı ve çok da iyi davrandılar. Ve vicdanım beni ilgilendirir hocam Suriyeliler diye ırkçılık yapmam ama bu olanlar bir süre sonra insana ters gelir. Kendi halkımız çoğu şeyi daha pahalıya alır iken Suriyeliler neden ucuza veya bedavaya almasına susayım ben?