Bir ticaret furyasıdır burada almış gidiyor. Herkes markasını oluşturmanın derdinde...
Kimse isin detaylarına hakim değil, mal nasıl alınır, kâr zarar nasıl hesaplanır bilen kesinlikle yok.
Seneler evvel e-ticaret uzmanı olarak başlayan ve dropshipping'in kazançlı olduğu belirtilen kurumsal hayatımda şunu gördüm ki;
Eğer gerçekten bir marka değeri oluşturmamış ve sıfırdan bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız, görmediğiniz ürünleri pazarlamaya çalışarak yalnızca kendinize zarar veriyorsunuz. Ve yine aynı şekilde kendi ürününü bu tarz pazarlayan insanlar da gerçekten kaliteli ürünler ortaya koyamadığı için aradaki kişileri bariyer olarak kullanıyor. Zaten bunu deneyimleyen büyük firmalar da bir süre sonra zarar görünce bu işten vazgeçiyor. XML verme işlerinin neden azaldığını da bu detayla anlayabilirsiniz.
Toptan kadın giyim konumu aylar önce açmama rağmen her gün en az 1 kisiden mesaj alıyoruz. Daha toptan ürün sattığımız 1 kişi olmadı. Herkes ürünü görmeden maliyetimizi hesaplamanın derdinde.
Aile mesleği olarak yıllardır tekstille uğraşıyoruz. Ben babamın görmediği bir ürünü, dokunmadığı bir kumaşı aldığını daha bir kez görmedim. İnanın bu işten anlayan ve anlamayan kişiler tek mesajıyla belli oluyor. Hayal ve heves uğruna araştırmadan herhangi bir işe girmeyin arkadaşlar. Detay bilmeden bir logo yaptırıp sosyal medya sayfası kuran arkadaşlar kesinlikle "bu markanın sahibiyim" demek için binlerce lirasını veya da cebindeki son parasını kaybediyor.
Başarılı olabilecekken bu işlerden soğumamanız için çok araştırmanızı ve en azından mümkünse profesyonel destek almanızı öneririm.