Makalemanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel bir noktaya geldik bence hocam. Şimdi bu noktada anladığım kadarıyla içerik hazırlarken deneyim, uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik yani D-U-Y-G prensipleri kapsamında sitemizi Google'ın gözünde iyi bir noktaya çekmemiz gerekiyor sanırım. YMYL ve D-U-Y-G prensiplerini karşılamak anladığım kadarıyla çok zor gibi. Fakat bunu aşmanın da yolları vardır diye tahmin ediyorum. Şimdi ben zaten içerikleri hazırlarken her zaman Google'ın gözünde otoritesi yüksek olan siteleri kaynak olarak kullanıyorum. Sadece kaynak linkini koymak değil güvenilir bilgiler gerçekten de orada olduğu için oradaki bilgileri yazılara ekliyorum. Bu şekilde verdiğim referansların bu bahsettiğimiz prensipleri karşılamada etkisi var gibi. Araştırdığım kadarıyla bununla birlikte bazı taktikler de var sanırım. Bunların da ne kadar etkili olabileceğini yorumlamanızı rica ediyorum. Yaptığım araştırmalarda güvenilir kaynaklar ile birlikte, yazar profilleri kısmına özen göstermemiz gerektiği de söyleniyor. Bu profil kısımlarında örneğin; X Üniversitesi, 15 yıllık finans uzmanı gibi şeyler yazılabilir. Bir diğer taktik ise long-tail niş kelimelere odaklanıp az hacimli konulara girmek sanırım. Ayrıca backlink ve sosyal medya kısımlarına da odaklanılırsa belki bir ihtimal Google'ın bu sıkı prensipleri aşılabilir gibi. Tabi bunların hepsi uzun vadede olacak şeyler gibi. Sizin bu prensipleri aşmak için vereceğiniz tavsiyeler nelerdir hocam?
bahsettiğiniz yöntem mantıklı gözüküyor. uygulayabildiniz mi? ne durumdasınız?