@VSaBaH; Öncelikle bu mücadeleniz için sizi tebrik ediyorum, burada paylaşmak bazı arkadaşlar için çok kolay gözüksede hem yorucu, hem stresli, hemde sabır gerektiren bir iş hak aramak. Ama size şunu söyleyeyim bu insanların ''ar damarı çatlamış'' emin olun bu Seyit isimli şahıs ve ailesi hiç rahatsız olmamıştır, çünkü onlar için bu işler meslek haline gelmiştir eve sürekli yeni bir tebligat gelmesi onlar için oldukça normal olsa gerek. Ancak artık şöyle birşey var sabıka kaydı geleceği şekillendiriyor.
Yıllar içerisinde onlarca kişiyi icraya verdik öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki bu insanların ''ar damarı çatlamış'' diyoruz, ve size şunu ifade edeyim ''can çıkar huy çıkmaz'' bu adamların aylık Milyonlarca TL geliri olsa yine bu dolandırıcılıkları yapmaya devam ederler, değiştiremezsiniz. İcra takibi yolladığımız insanların çoğu adresini boş tarla, arsa göstermiş tebligat eline ulaşmıyor, tam icra takibi başlıyor miras kalan arabasına, evine el koyacağız reddi miras yapıyorlar, maaşlarından kesinti yaptıracağız bir başkasına gidip maaşına haciz işlemi uygulatıp parayı elden alıyorlar, neler neler var.
Bahçemizden 16 yaşında bir çocuk 5 tavuk çaldı, biz kimseye haber vermedik, çünkü maddi değerini önemsemedik. Hiçbir kamera kaydı vs. yokken ben kendim şöyle düşündüm bir insan bunları satacaksa dikkat çekmemek için ilk hafta tavuk pazarına getirmez, ilk hafta gitmedim ve ikinci hafta gittiğimde tavuklarımızı tanıdım. Yinede sesimi çıkarmadan olay yerinden ayrıldım. Ancak 1 hafta sonra eve polis geldi, bir kaç mahalle ileride de çalınmış ve çocuğu yakalamışlar bizim bahçemizide göstermiş çocuk. Şikayetçi olmasakta kamu davası açıldı, çocuk için HAGB kararı verildi. İşte burda sabıka kaydının önemi ortaya çıkıyor. Tam 4 yıl 7 ay sonra bu çocuk bir kez daha hırsızlık yapmış, önceki dava dosyasınıda tekrar açarak 8 yıl hapis cezası vermişler ancak indire indire 4-5 aya kadar indirmişler onuda para cezasına çevirmişler.
Kısacası hakkımızı alamıyor dahi olsakta kesinlikle suç duyurusunda bulunmak ve bu insanların işledikleri suçu sicillerine işletmek çok büyük önem arz ediyor.