Haz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hikayedeki Rus: paragrafın akışını bozan cümle.

İş hayatında ortalamadan sıyrılan insanlar göze batar. Sizi kendi seviyelerine çekmeye ve orada tutmaya, fırsat bulduğunda da üzerinize basmaya çalışırlar. Aldırış etmeyin ama her işi beceren joker eleman pozisyonunda da olmayın.

Hani lisede hocaya "zil çalacak hocam bırakalım dersi " dediğimizde elemanın biri atlayıp "hocam daha 5 dakika var" derdi de; hepimiz ona gıcık olurduk. O tip olmamak lazım. Yeri geldiğinde ortalamaya ayak uydurmalı.

Bir denge durumu olmalı kısaca.

Zaten işini temiz yapıp, gerekli vasıfları taşıyan biri zamanla yükselir. Şu da bir gerçek ki; yapılan işten çok oluşturulan network ve ilişkiler sizi yükseltir. Yöneticilerle, hoşlandıkları şeyleri yakalayıp (mesela tuttuğu futbol takımı) sohbet edin. Günaydını, selamı, nasılsınız mehmet beyi eksik etmeyin.

En yakın iş arkadaşlarınıza bile sırlarınızı, dedikodunuzu, zaaflarınızı anlatmayın. Bunlar size karşı gün gelir, kullanılır.
Bu dediğin konuda çok haklısın ki sırlar zaaflar çok anlattım çevremdeki herkese bana karşı kullandılar Allah'tan şimdi hiç birisi yok çoğu yurtdışına gitti geri kalanı başka şehirlere kurtuldum yazın 1 ay geliyorlar geri oda yurtiçinde olanlar yurtdışında olanlar hiç gelmiyor çalışıyorum kendim askere gitcem yakında tek başıma kaldım ister istemez çevremde gezecek birisi yok sohbet muhabbet edebileceğim buda benim piskolojimi bozuluyor tek başıma çok gezdim eğlendim ama bir yerden sonra oda bitiyor