Google'ın bazı servisleri bilinçli kullanıcılar için sempatisini yitirmiş olabilir ama o kadar çok servisi var ki seni Google hizmetlerine iten, bu bitti tezini çürütüyor bence. Android telefonlardan, diğer tarayıcılara kadar yada en basiti x sitelerimizde bile üye girişi için Google, Facebook girişlerini ön plana çıkarıyoruz. Windows indiriyorsun Explorer açtığında bile ilk elimiz Chrome indirmeye gidiyor. Ana sayfası Google değil diye bilgisayarlarını tamire götüren kişiler var. Eniştem, ablam telefonlarını eline aldığında Google açıyorlar, kimse Yandex yada DuckDuckGo girmiyor, bilmiyor. Google maps, Gmail, Adsense, Drive, Android, YouTube daha say say bitmez. Google algoritmalarını beğendiğim için bunları söylemiyorum ama bir sistemi bize empoze ettiler, bilinçli kişiler olarak bile dönüp dolaşıp Google'a geliyoruz. Millet daha yeni Google arama yapmasını öğrendi benimsedi, öyle ha deyince Yapay Zeka sistemine geçemez diye düşünüyorum. Şöyle bir 20 yıl sonra x,y,z kuşağı geliştikçe bir şeyler değişebilir belki ama henüz erken diye düşünüyorum.