Bilgilendirme için teşekkürler, başlığı görünce ben de bir şeyler eklemek istedim. Google'ın yaptığı güncellemelerin çoğu erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı yaratması adına yapıldığını düşünüyorum. Başlıklarda kullanacağımız H1, H2, H3, H4 etiketlerinin ve görsellerde kullanacağımız "TAG" veya "ALT TAG" önemi emin olmamakla birlikte 2020 Q4 veya 2021 Q1'de yapılan güncelleme geldiğini hatırlıyorum. Sebebi ise şudur. Engelli kişilerin kullandığı mobil cihazlarda H Etiketlerinin (H1,H2,H3,H4) başlık olarak "seslendirilmesidir". "TAG" veya "ALT TAG" etiketlerinde ise görselin içerini betimlememiz gerekiyor. "Uzun yeşil ağaç önünde duran mavi bir araç" Bunun sebebi de H etiketleri ile aynıdır. Yine engelli kişilerin kullandığı mobil cihazlarda "TAG" ve "ALT TAG" etiketlerinin o kişilere fotoğraf içeriğini seslendirmesinden kaynaklanmaktadır.

Instagramın geçtiğimiz yıllarda boş bırakılan "ALT TAG" etiketlerine yapay zeka ile doldurmaya çalışmasından anlayabilirdiniz. Bu konu ile alakalı bir de içerikleri var.

https://help.instagram.com/503708446705527

İşleri bu kadar komplike düşünmeye gerek yok arkadaşlar. Yapılan tüm güncellemeler özünde kullanıcılar için geliştirilmektedir. Ha ne kadar güncellemelere bağlı çalışıyor bu sistem onu sizin yorumunuza bırakıyorum.