trk2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet kazançlar düştü son 1 senedir ama bunun yapay zekayla alakası yok, ai uygulamaları şu an milyarlarca reklamı gösterip tıklatacak bir imkana sahip değil, sağlamasını bu açıdan yapabilirsiniz,

esas sorun global kriz; avrupa ülkelerinde batmayan şirket kalmadı, amerikada enflasyon sorunu mevcut, amerikan başkanının kafasına sıkıldığı ortamda yüksek kazanç sağlamak hayal. 2025 yılında düzelirse şayet değişimi görebilirsiniz.
5-6 tane konuya değindim ve en az 10 15 konuya değinmedim ve içinden sadece yapay zekayı aldınız ve etkisi yok dediniz.
doğrudan ve dolaylı olarak çok etkisi var.
Reklamı veren ve kontrol eden güç artık daha çok yapay zeka.
içeriği üreten ve dağıtan da artık daha çok yapay zeka.
google sırlamasında artık daha çok yapay zeka var.
O yüzden buradaki bütçenin %40 belki %50'si yapay zekanın kontrolünde. Doğrudan ya da dolaylı yoldan büyük etkisi var.

Avrupa ve amerikadaki enflasyon ile bizdeki enflasyon arasında uçurum var. TBM yıllardır 1-2 TL seviyesinde seyrediyor. Pmax kampanyalarından alından tıklamaların tutarları bu çünkü. Ama arama ağı reklamları eskiden 2-3 liralar çok iyiyken şimdi 50 60 liralar normalleşiyor bazı sektörlerde 100 200 liralar geçerli. Konuyu tümü ile aldığımızda tüm süreçte yoğun şekilde yapay zeka olduğunu görüyoruz. Şahsen 300 400 üzerinde kurumsal firmanın verisini inceleme fırsatım olduğu için bunları görebiliyorum.

bunların her birini ayrı ayrı değerlendirirseniz farklı sonuçlara ulaşırsınız. her birini değerlendirirseniz daha farklı sonuçlara ulaşırsınız.
bahsettiğiniz enflasyon olayı youtuber'ları neden etkilemiyor?
Admob'u neden etkilemiyor aynı oranda?

verdiğim örnek evergreen içerik üreten sitelerle ilgili. siz sadece çok çok küçük bir kısmına yorum yapmışsınız. proje özelinde inceleyip değerlendirdiğinizde söylediklerimin 10 yıllık 10larca siteden gözlemler olduğunu görebilirsiniz.