100% sorun olmaz diyemeyiz.
- Visiting more than 1 Schengen countries: apply at the consulate of the country where you will spend the longest time.
- Visiting several Schengen countries (for stays of equal length): apply at the consulate of the first country you will visit.
Italydan vize alip baska bir ulkeden girmek istediginiz zaman, basvuru sirasinda sundugunuz seyahat planina sadik kalmamis oluyorsunuz.
Eger giris yaptiginiz ulkeden Yunanistana gecip seyahatin buyuk cogunlugunun Yunanistandan devam edecegini kanitlama iseniz, sinir polisinin sizi geri cevirme ihtimali var.
Ozellikle Bulgaristan, Romanya, Polonya, Yunanistan gibi ulkelerden vize alip direkt Almany vb ulkelere gitmeye calisanlar bu sorunu yasiyor.
%100 denmez haklısın ama %99 diyebilirim. Ispanya'dan vize alıp ilk girişte Almanya'ya, Fransa'dan vize alıp ilk giriş Hollanda yapmış birisi olarak konuşuyorum

Sizin pasaportunuzdaki vize schengen ise, schengen bölgesinde herhangi bir ülkenin pasaport görevlisini nereden verildiği ilgilendirmez. Pasaport görevlisi sadece sizin ülkeden geriye çıkış yapacağınızı bilmek ister. Bunun için otel rezervasyonu sorabilir, dönüş uçak biletinizi sorabilir. Mesela bu Fransız vizesi ile Fransa'ya gittiğimde bana sorulmuştu. Dönüş biletimi, konaklama bilgilerimi falan göstermiştim 30 dk falan bekletmişlerdi.
Hiçbir zaman böyle bir soru ile bile karşılaşmadım (Vizen bu ülkeden, sen ne arıyorsun bizim ülkede gibi). Trakya bölgesinde yaşayanlar eskiden "Vize yunandan niye bulgaristan'a çıkıyorsun" sorusunu duyarlardı BG schengen denkliğini almadan önce. Onada işim var, toplantım var diyip geçiyordun zaten sadece bir soru