Hiç kimse bu sektörü abazalar, sapık herifler hak ediyor vs. gibi fikirler öne sürerek aklamaya çalışmasın bu bir yasal dolandırıcılık bunu kimse inkar edemez. Belirli bir zeka seviyesinin üzerinde olan insanlar kafe, bar gibi sosyal ortamlarda veya instagram, facebook gibi sosyal mecralarda kolay bir şekilde kız arkadaş edinebiliyor, sosyalleşiyor ama herkes belirli bir zeka seviyesine sahip değil ve ne yazık ki zeka seviyesi düşük insanlarda var. Bu insanlar sosyal ortamlarda aktif olamadıkları için bir şekilde sosyalleşmek istiyor ve aşk, sevgi, cinsellik gibi ihtiyaçlarını karşılamak istiyor, dating uygulama sahipleri de bu insanların ihtiyacını kendi lehine kullanıyor. Burada abaza herifler hak ediyor vs. diyenlerin bir çoğu bir kadınla beraber olabilmek için kırk takla atıyordur ama bunu kendileri yapınca normal kırk yaşında bir adam kendi çapında cinsellik ihtiyacını karşılamaya veya kendine uygun bir sevgili aradığı için abaza, sapık olarak adlandırılıyor. Tamamıyla insanların duygularıyla oynanıyor, kandırılıyor ve kazanç elde ediliyor. Ben de dating sektöründen çok fazla kazanç sağladım gönül isterdi ki bu sektöre hiç girmemiş olayım bulaşmamış olayım ama ne yazık ki bir kere kolay paranın tadını aldım ve vazgeçemiyorum ne yazık ki para vicdanımı da satın aldı ve para vicdanımın önüne geçiyor. İnsanlara acıyorum vicdan yapıyorum ama para daha ağır basıyor. İyi üniversitelerde mühendislik okumuş arkadaşlarım benim bağlantımla sektöre dahil oldu ve şimdi bir çoğu "ulan o kadar çalıştık üniversite mezunu olduk alıştırdın bizi kolay paraya vazgeçemiyoruz" diyor. Bu sektörden ülkemizde kazanılan para inanın hiçbir şey yurt dışında mesaj başına onlarca para ödeyen müşteriler var, üye olurken kabul edilen kullanıcı sözleşmeleri bu uygulamaları yasal hale getiriyor ve sonsuza dek bitmeyecek bir sektör.