Yaş olarak sizden biraz daha büyük olmam dışında neredeyse aynı şartlarda bende almanyaya vize başvurusunda bulunmuştum. Çiftçiyim, adıma kayıtlı şahıs firması var, vs. Toplamda 5 kere almanyaya vize aldım hatta son başvurumda 1 yıllık schengen vizesi aldım. Ben ozamanlar aylar önceden gerekli evrak listesini hazırlamak için kolları sıvar, derlediğim evrakların mutlaka almancasınıda dosyama eklerdim.
Red sebeplerine bir bakalım:
2.madde - Uçak ve otel rezervasyonlarını kontrol edin
Otel ve uçuş rezervasyonlarınızı hangi siteden yaptınız? Bu rezervasyonları yaparken rezervasyonların ücreti ödendimi? Rezervasyonların yapıldığı sitelerin güvenilirliğinden tutun, konsolosluğa sunacağınız rezervasyon çıktılarının hangi dilde oluşturulduğu bile etken olabilir.
10.madde - Seyahat amacınızın net olarak belirtilmemiş olması ve başvuru dosyasının gidiş amacını net ve açık şekilde bildirilmemiş olması
Niyet mektubunuzu kim düzenledi? Bu niyet mektubunu siz inceleyebildinizmi, seyahat amacınızı tutarlı bir şekilde belirtiyormuydu? Hangi dilde düzenlendi? Yetersiz, detaysız ve baştan savma bilgilerle düzenlenmiş bir niyet yazısı yeterli görülmemiş olabilir, konsolosluğa evrağın teslim edildiği dilde rezervasyonlar gibi etken olabilir.
Bu saydığım sebepler abartılmış olarak düşünülebilir ancak batı ülkeleri günümüzde maalesef vize başvurularımızı reddetmek için adeta sebep arıyor, bu noktada onlara hiçbir sebep vermemeniz önemli. Ancak reddedildiğiniz 2 gerekçeye bakacak olursak eğer konsolosluk başvurunuzu sebepsiz reddetmeyi kafasına takmadıysa sorunun kaynağı danıştığınız firma olarak gözüküyor diye düşünüyorum.
Hocam; uçak ve otel rezervasyonlarını, niyet mektubunu danışman firma hazırladı. Ben yaklaşık 45 tane evrak hazırlayıp teslim ettim. O kadar. Peki sizin önerdiğiniz bir danışman veya yapabileceğim bir durum var mı?