ADMevlit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam neye göre etik değil? sizin dini hassasiyetiniz fazladır etik seviyeniz bunu kaldırmaz ama başkası olaya dini açıdan yaklaşmıyordur ve onun etik anlayışına aykırı bir durum yoktur. Ülkede "bana göre etik değil" ler yüzünden başımıza gelmedik kalmadı. Gençler artık el ele tutuşmaya bile çekiniyorlar çünkü kimine göre etik değil. Kimine göre ne var ki bunda. Yani yukarıda arkadaşlar demiş, ankarada tarlasını satıp pavyonda yiyen bir sürü insan var. bu da onların günahı. insanlar başkasına zarar vermediği sürece kişisel günahlarını işleme özgürlüğüne sahipler. Emin olun o uygulamalarda yazışan dayılar sonunda elde edemeyeceğini bile bile o paraları atıyorlar. Kısacası alan memnun veren memnun gibi bir durum var. Devlet de bu sebeple el atmıyor, atsa emin olun bir günde temizler hepsini, ama demek ki bu da toplumsal bir ihtiyaç. Sektörde değilim, girmem de, bana uymuyor ama bu başkalarının özgürlüğünü elimden alma özgürlüğü de vermez bana.
Başkasının emeği derken hocam karşıdaki kadın olsa yani erkeği oyuna getirip onun parasına konsa hadi cinsiyetini kullanıyor denir. Kimine göre etik kimine göre etik olmaz. Ancak durum şu sizin sokakta dolaşırken gördüğünüz herhangi bir erkek o akşam sizinle kadın kılığında konuşup sizin paranıza konmaya çalışabilir. Ortada yani bir yalan (erkek birisi kadın olduğunu söylüyor), dolandırıcılık (kadın olduğunu iddia edip erkek birisi yalan aracılığı ile sizden para koparıyor), emek karşılığı olmayan bir para alıyorsunuz yani sadece karşıdaki sırf kadın diye. Dayılar dahi elde edemeyeceğini bilerek atıyorlar diyorsunuz bunu kesin söylemeyiz uygulamaları kullanan herkese sormanız lazım bunun için ama hadi biz sizin dediğiniz gibi bunu kabul edelim. Bilsinler yani onu (kadın profili) elde edemeyeceğini bu adam bir erkekle konuşuyor. Mesela bu uygulamaları kullanan ve bunlara binlerce TL atan kişilere soralım bakalım şu şekilde. Akşam ortalama yaşlarda 18-40 yaş arası (bu uygulamalarda kadın profili taklidini yapan kişilerin ortalama yaş aralığı olduğu için belirttim) bir erkek sana gelip yazacak çok çekici bir kadın fotoğrafı olan bir profille ama karşıdaki erkek bunu unutma diyeceksiniz. Sende bununla yazışacaksın dakikalar boyunca ve ona binlerce TL para atacaksın kendi isteğinle desek emin olun kabul edecek kişi sayısı %80 düşecektir. Hem de örnek verdiğiniz pavyon konusu da karşındaki kadın olduğu için erkeklik dürtülerini uyandırabilir yani senin seveceğin birşey. Orda erkek olsa kim giderdi öyle düşünün. Yani birebir erkeğin bir diğer erkeği dolandırması bu iş.