orhansengun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel bir konu olmuş. Aylık kazanç listeniz varsa yine kazançlarım sayfasında onu da konuya eklerseniz daha pekiştirici olabilir.
Proje çok eski olduğu için liste çok uzun olur. Resimdeki TBM ve tıklamayı çarpınca çıkan sonuç son 1-2 yılda benzer şekilde. Önceki dönemlerde de 5-10 bin banına çıktığı dönemler var. Enflasyon ve asgari ücrete ters orantı yaparsak geçmişte anlamlı tutarlardı.

kumanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adsense hesaplarınızı satıyor musunuz
Hayır.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
admob halen eskisi gibi.adsense gibi yok onayladılar onaylamadılar derdi yok ve öyle 15 gün beklemek filanda yok.admobu tavsiye ederim.sadece iyi bir planlama ile adsense verilen emeğin 10 da 1 i ile adsensin kat kat fazlasını kazandırır
Hiç admob tarafına fırsat olmadı. Hakkınızı veriyorsa gittiği yere kadar devam

Muteber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir sitemden 10 yıl öncede 300 tl kazanıyordum, şimdide 300 Tl kazanıyorum.
sizin olayda buna dönmüş, para erimiş gitmiş, adsense yerinde saymış. adsense gemisi yavaç yavaş su alıyor bu bir gerçek.
Yazınızda cok degerlı tespitler var tesekkurler.
Eskiden TL cinsinden daha fazla tutarlar alınıyordu hem de değerliydi. Ama eriye eriye bu hale gelmiş siteler. Yorum için ben teşekkür ederim.

WibeMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu sıralar yabancılar deli gibi affiliate marketing kasıyor, Türk firmalarımız ise hiç oralı değil. Trendyol şöyle bir affiliate modeli yapsa ne güzel çalışırız Türkçe sitelere. Yabancı Adsense için hala Türkiye şartlarında güzel gelir var. Aslında AI'ın bu kadar öne çıkması bir yandan avantaj çünkü arama sorgusuna tam cevap veren sayfaları bulmak gerçekten çöp içerikler yüzünden zorlaştı.
Benim yabancı sitelerimde deneyimlediğim: daha kısa ve sonuca yönelik insan yapımı içerikler öne çıkmaya başladı, adsense'den ziyade insanlar CPA ve Affiliate marketing'e yönelmeye başladı.
Affiliate ile de iyi ek gelir sağlamıştım ve adsense'den fazlaydı. Meraklıları varsa VPN gibi dijital ürünler için araştırma yapabilir. Adsense 1 veriyorsa affiliate'den 10 kazanmışımdır. Ayrıca numara sorgulama affiliate ağından çok tatlı paralar kazanmışımdır. Sorgulama başı 1 dolar gibi. Çok uzun zamandır var. Hatta Türkiye'de 2012'lere kadar biliyorum aktif şekilde yapıldığını. Çok amatör firmalar vardı buna sistem kodlayan. Şimdi piyasada yoklar verimli yürütemediler süreci. İnlfluencer marketing'in ilk temelleriydi bunlar. O sıralar influencerlar bile yoktu.

Adsense'den uzaklaşıp affiliate yada CPA odaklı çalışmalara geçildiği doğru. Son 7-8 yıldır Adsense 2. ve 3. gelir kapısı. Zaten youtuberlara bakınca da anlaşılabilir bir durumdu bu. Adsense'den 100 200 bin lira alıyor. Fakat sponsorluktan 300 500 bin kazanıyor. Siteler de böyle işletildiğinde çok iyi gelirlere ulaşabilir.

Maalesef ülkemizde sadece banner, footer, tanıtım yazısı ve adsense biliniyor. Biraz derinlere inip iyi araştırmak gerekir.