Kaymoneth adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence gri alanda olan bir sektör,

Bir arkadaşın uygulamasını devir almışlığım var geliştirmişliğim ve satmışlığımda var.

- Moderatörler bayanlardı.
-Yazışmak ücretsiz sesli konuşma dakika başına ücretliydi.
-15 kadar moderatör başlangıç için vardı sonrasında Kayıtlı bayan üyelere kazandığı dakikalara göre ödeme verildiği için kullanıcılar arttı.
- Ben kendim sektörde olmak istemediğim için devir ettim.
- Burada sektörü suçlamak yerine kimin nasıl yaptığı ile bakılması gerekir ki biz yargılayabilcek bir noktada değiliz.

Dijital lisans ne kadar doğru SMM panelleri ne kadar onurlu - Harita yorumları ne kadar gerçekçi - TR yada yabancı sms onayı ne kadar yasal - yurtdışı simkart satışları neden serbest - Gmail üretmek satmak instagram profili geliştirmek ( fake kadın profilleri ile ) - Site kopyalamak yada ne bileyim SEO bile kedni başına ne kadar doğru (Tamamen kalitesiz ve 5 para etmeyen ürünleri SEO harcamaları yaparak kaliteliymiş gibi göstermek ve yüksek fiyattan satmak gibi ) Mobil uygulamalara 5 yıldız ve yorum satın almak - onlarca daha sektör var aslında ve hepimiz bunların bir kısmını yapıyoruz. Burada neden Dating eleştiriliyor ben anlayamadım.
Ortada gri bir alan yok hocam.
Yüz kızartıcı bir suç olan dol@ndırıcılığı gri alanda olan haksız rekabet uygulamaları ile nasıl karşılaştırırsınız?
Neden kendimizi kandırıyoruz?
Bahsettiğiniz SMM panelleri, sms onayları, gmail hesap satışları, fake kadın profili hesap satışları, seo, harita uygulama yorumları manipülasyondur.
Her manipülasyon kanunen ağır cezalık bir suç değildir.
Bahsettiğiniz gmail hesap üretmek, seo optimizasyonu yapmak, smm like takipçi satmak gibi manipülasyonlar, kullanılan sistemin kullanıcı sözleşmesinin ihlalidir ve özel hukuk alanıdır.
Ama dating denilen sahte kadın hesaplarını gerçekmiş gibi göstererek kişileri kandırıp parasını almak kelimenin tam anlamı ile dol@ndırıcılıktır.

Bir restoranın kaldırıma masa sandalye koyarak haksız kazanç sağlaması, çevreye rahatsızlık vermesi, rakipleriyle haksız rekabet yaratması ile o restoranda dükkana gelen müşterilere cinsel tacizde tecavüzde bulunması aynı oranda suç mudur?
Siz YÜZ KIZARTICI AĞIR CEZALIK BİR SUÇ OLAN DOLANDIRICILIĞI ticari manipülasyonlar ile karşılaştırıp gri alana atamazsınız.
Olay siyah beyaz kadar nettir.
Siz eğer insanlara dakika başı para karşılığı online konsomasyon hizmeti verdiğinizi söylüyorsanız yaptığınız iş normaldir.
Yok sahte güzel kadın resimleri gösterip, insanları konuştukları bu kadınlarla gerçek bir ilişki ve tanışma imkanı olduğuna inandırarak paralarını alıyorsanız kelimenin tam anlamı ile dol@ndırıcılıktır.

Abazaları dol@ndırmaya hakkı olduğunu düşünenler ile, @ptalları dolandırmanın normal olduğunu düşünenler arasında bir fark yoktur.
Bugün dating sektörü denen şeyin insanları sahte kadın resimleri ve profilleri ile kandırıp parasını almak olduğunu hepimiz biliyoruz.
Yani kanunen ortada gri bir alan yok.
Umarım böyle bir riski tekrar almazsınız.

PeAylwin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sektörde tutunamadım kazanamadım kimse kazanmasın forumda yasaklansından başka şey yazmıyor konunun altındaki yorumlarda
Sizin forum yaşınız yetmez.
Bu forumda bir aralar @dult site açmak serbestti.
P@rno siteler, €scort siteler, @dult hikaye siteler, linkleri, veritabanları hatta sektöre özel scriptler botlar alınıp satılıyordu.
16-17 yaşında çocuklar p@rnoculuk oynuyor 100 bin kelimelik €nsestli, hayvanlı, tec@v.. lü p@rno etiket listeleri ile siteler açıp s€ks shop reklamları yayınlayarak büyük paralar kazanıyorlardı.
O yıllarda da aynen böyle yapılanın hata olduğunu bunun bir gün hesabının sorulacağını söyledim.
Bu konuda bir soruşturma geçirirseniz ileride devlet sektörü ya da özel sektörde bu konu hep peşinizden gelir, mahallenizde bir taciz tec@vüz olsa polis önce sizi sorgulamaya gelir dedim.
Ben p@rno filmde oynayan kız ile, p@rno site açarak para kazanan webmasterın aynı sektörün çalışanı olduğunu ikisinin de p@rnocu olduğunu söylediğimde aynen sizin gibi para kazanamayanlar uzanamadıkları ciğere mundar diyor diyenler çıkmıştı. Sonra bu çocukların hepsi teker teker ifadeye çağrılmaya başlandı. Bir baktık forumda @dult sektörü yasaklanmış.

Sonra dizi film sektörü geldi. Lisanssız içerik yayınlayanların başının ağrıyacağını yazdım.
Ama herkesin yaptığı şeyin normal olacağını suç olmayacağını düşünenler hiç tereddüt etmediler.
Bu kadar insan yapıyorsa bana da bir şey olmaz dediler.
Sonra filmlerden, dizilerden hatta karikatürlerden bile mahkemeye çıkan can yakıcı tazminatlar ödeyenler oldu.

Arkadaş uyarma görevini yerine getirmiş.
Yok hala bu işe girmek isteyen varsa söyleyeyim.
Dol@ndırıcılık şikayete bağlı bir suçtur.
Ve bir gün olayı hukuken sonuna kadar takip edecek birine rastlarsınız.
Adam gider suç duyurusunda bulunur ve sürünmeye başlarsınız sicilinize dol@ndırıcılık işlenmesin diye.

BU DEVELOPER HESAPLARINI SATAN ARKADAŞLAR DA BİLSİNLER Kİ AÇTIKLARI HESAPLAR ÜZERİNDEN YAPILAN İŞLEMLERDEN SORUMLULAR.
Birileri sizin developer hesabınızı alıp yükledikleri uygulamalar ile birilerini dol@ndırıp zarar uğratırlarsa, ben developer hesabımı satmıştım demeniz sizi kurtarmaz.