kendi işimi yapıyorum, kimseye bağımlı çalışmayı seven biride değilim. hem çok boş vaktim kalıyor, başkasına yaptıracağım işi kendim öğrenmeye çalışıyorum. bağımlılık iyi birşey değil. alışılmışından asgariye bağlı çalışan bir adam, ileride hayatını yaşayabileceği hayaliyle kendini avutur. yoksa günübirlik yaşamaya hayatta denmez.
Buna kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum. Çok doğru. Kendimi bildim bileli yazılımcı olarak çalışıyorum. Bir çok farklı sektörde şirketlerde de çalıştım. Deneyimim çok fazla var ve komplike projeleri yönettim/yönetiyorum. Şuanda da aktif olarak çalışıyorum.
Bağımlılık gerçekten iyi bir şey değil. En ufak şeyde suçlu ilan ediliyorsun. Millete laf anlatamıyorsun çünkü işi bilmeyen adamlarla dolu piyasa (yazılım sektörü için konuşuyorum). Verdikleri maaşı lütuf olarak sayıyorlar ve iliğine kadar seni sömürüyorlar.
Bu zamana kadar da hep LinkedIn üzerinden buldum işlerimi. Öyle uğraşmama da gerek kalmadı. Genelde 3 - 4 yere güncel CV'mi gönderdim ve içlerinden en mantıklı olanıyla anlaşıp devam ettim.