cagrizirveo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, öncelikle belirtmek isterim ki lütfen sektör bilgisi olanlar ve başlangıç için ne yapmam gerekiyorsa onu yazabilecek arkadaşlar, abiler veya kardeşlerim yazarsa çok sevinirim. Karalamak, bu iş zor, herkes yapıyor senin farkın ne veya bu işi yapamazsın gibi yorumlarınızı kendinize saklayınız. Büyük hedeflere küçük adımlarla başlanır.

Sorularıma geçeyim:

1) En küçükten başlamak için öneriniz nedir?

2) İşin teknik tarafıyla ilgilenmek için kimlerle veya hangi yazılım konusundaki arkadaşlarla çalışmalıyım?

3) Uzaktan bir iş yapacaksam hangi firmadan satın almalıyım veya ne satın almalıyım?

4) Hosting, vds, vps, mail server vb. bütün sunucu hizmetlerinde kendimi geliştirmek için nereden başlamalıyım veya yol haritam nasıl olmalı?

5) En küçük başlangıç için ne kadar bütçem olmalı? Örnek olarak ilk açılışta sadece 20 müşteriye hizmet vermek istiyorum.

Tekrardan belirtmek istiyorum. Bu işi seviyorum ve öğrenerek, kendimi geliştirerek işimi büyütmek istiyorum. Heves kırmadan risklerden bahsedebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
Merhaba, ilk başta web hosting satışı ile başlayarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Artık herşey otomasyonlar ile ilerliyor. Web hosting üzerinde satışlar yaparak destek taleplerine çözümleri internetten ve chatgpt ile araştırarak çözebilirsiniz. Tabi veri bilimi olduğu için sektör kurallarına uygun hareket edebilmek adına geçici bir süre bir hosting firması altında satış yaparak partnerlik yapılabilir. Linux bilginiz hiç yok diye var sayacak olursak eğer internette hep boş kaldıkça eğitim videoları izlenebilir. Sunucu sanallaştırma ve kullanımı ile alakalı @GiRGiN; 'in youtube kanalını takip edebilirsin. Merak ettiğin konuları yanıtlayabilir. Sunucu optimizasyonu konusunda ücretli veya ücretsiz nasıl destek verirler bilmem ama @yalinyalniz; , @Hibo; , @Elazığlı168; vardı işlerinde iyi olanlar benim bildiğim. Destek alabileceğin forumda çok insan var.. Biraz para biraz zaman harcaman gerekir.
Hayırlı olsun.