Hep klişeleşmiş bir söz vardır
Buna değer üretmek, çalışmak veya inovasyon oluşturmak deriz. Temelinde araştırmak vardır, emek vardır, inanç vardır. Evvela sonunda da muhakkak başarı gelir bulur. Uzun sürer belki ama yolda öğrendiklerinizle hiç ummadığınız farklı bir sonuç alarak da başardığınızı görebilirsiniz.
Şimdi özellikle foruma bakıyorum. Ne zaman bedava bir kazanç olsa sayısız konu açılıyor. Kimliğimizi, maillerimizi, fotoğraflarımızı bir anda paylaşıyoruz. Bedava bir ürün veriyor hiç girmediğimiz platformlar
Üye oluveriyoruz.
Kitap pahalıyken ve internet bilinci oluşmamışkenki dönemleri hatırlıyorum. Öğretmenler Googledan yapılan ödevleri kabul etmezlerdi
Bugün algı değişti. Yapay zeka anlık olarak bilgileri seriyor önümüze ama biz daha tembeliz. Bir şeyler yapmaya değil var olanı tüketmeye aşinayız. Seviyoruz
Çalışmayı saflık, bedava kazancı zekilik görüyoruz. Ama ne kazanıyoruz orası meçhul
Elbette fırsatları kovalayalım. Elbette varsa faydası ve kolaysa biz de alalım. Ama geçmesin bilginin önüne
Bir haftadır forumdan tek bir cümle öğrenemedik veya varsa bilgimiz bir başkasına geçemedi. Temu veya Binance konularından aynı şeyleri okuyup çıkar olduk. Kimseye bir şey deme lüksümüz olamaz beni de yanlış anlamayın ama abartmıyor muyuz?