LGS'nin önemi yok derken ben aşırı derecede özel hocalar tutup bu denli çocuğunuzu sıkmanızı gerektiren bir durum olduğunu düşünmediğimden ötürü LGS önemli değil dedim yoksa OBP ile LGS liseleri arasında bahsettiğiniz şekilde fark var.
LGS için çok zorlayınca liseye geçince bir boşvermişlik hali geliyordu tüm arkadaşlarımıza o da derslerden uzaklaştırıyor insanı. Çok sıkmamak gerekli, düzenli denemeler çözerekte gayet güzel puanlar alınabilir. Yüzdelik dilime girildikten sonra o puana gidilebilecek en iyi liselere gitmek en mantıklısı
Sosyal çevre evet önemli ancak iş insanın kendisinde bitiyor. Zararlı davranışlara ortam iyi olsada yakınlaşılabilir, YKS'ye odaklanmak isteyen kötü bir lisede de bunu başarabilir. LGS ilk %8-9 içinde İstanbul'da gayet güzel liseler mevcut, ek kontenjanda açıyorlar.
Tam puan için zorlamak yerine LGS yüzdelik dilim içine girebilecek şekilde ders çalışma temposu ayarlamak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ortaokulda sınıfımdan tek yüzdelik dilime giren bendim, hocalar dahi şaşırdı çünkü boşvermiş sadece denemelere giren biriydim. Sınıfta kendini çok zorlayan her denemede ilk 5'e giren arkadaşlarım LGS'de kazanamadılar çünkü o kadar sınav yükü vardı ki üstlerinde doğru yapabilecekleri soruları bile sınav stresinden yapamadılar.
çok teşekkür ederim. Söylediklerinize hak verdim. Sınav stresi konusunda bilhassa da.. Sağ olun fikirleriniz için. Dikkate alacağım mutlaka