hepinize teşekkür ederim. LGS'nin ne açıdan önemi olmadığını düşünüyorsunuz? Bu konuda da fikir beyan ederseniz sevinirim.

Ben ne açıdan önemsediğimi yazayım, sizlerin de fikirlerini duymak isterim belki yanlış düşündüğümüz şeyler vardır.. Yeni bir perspektif kazanırız.

2 çocuğum da özel okula gidiyor. Şu ana kadar hiç devlet okuluna gitmediler ama lise döneminde hem maddi olarak özel lise çok zorlayıcı olduğundan, hem de hayatın gerçekleri ile artık bir noktada tanışmaları adına devlet okuluna gitsinler istiyorum. LGS puanı ile öğrenci alan devlet okullarındaki öğrenci profili ile OBP ile alan okulların öğrenci profili arasında da çok ciddi bir fark olduğunu düşünüyorum. Öğretmen ya da idareci kadrosu ve öğretimin daha kaliteli ya da kalitesiz olup olmamasından bahsetmiyorum kesinlikle. Devletin atadığı öğretmenler sonuçta. Biraz şans meselesi galiba bu iş ama öğrenci profilinden kastım da şu ki; akademik anlamda nispeten daha disiplinli ve hedefleri olan gençler arasında okumalarını temenni ediyorum, o yüzden LGS puanı bizim için önemli. Yoksa gideceği okuldaki eğitimin kalitesi açısından YKS konusunda çok fark yaratmayacağını farkındayız ama YKS dönemi yaklaştığında bu döneme kimlerle nasıl arkadaşlarla gireceği ya da YKSyi tamamen bir kenara bırakacak olursak ergenliği süresince kimlerle arkadaşlık edeceği açısından önemli buluyoruz.

Çocuğum özelinde konuşacak olursam, çok sosyalleşen ve gezen tozan, spor v.b. aktivitelerden de hoşlanan bir çocuk değil zaten.. Biraz ders çalışması ona sosyalliğinden değil, bilgisayar oyunlarında kaybettiriyor sadece Bu da zarar sayılmaz diye düşünüyorum.