Merhaba;

Aramızda çok sayıda genç arkadaşımız var. Yakın zamanda LGS'ye girmiş genç kardeşlerim ya da LGS dönemini tecrübe etmiş ebeveynler varsa bir fikir verebilirler diye düşünüyorum.

Oğlumun bu sene LGS senesi. Aralık itibariyle denemelerde 420-440 puan arası gidip geliyor. Çalışmaya biraz geç başladık. Hala da tam kapasite çalıştığını söyleyemem. Korkarım ki kişilik yapısı gereği de gece gündüz ders çalışması pek mümkün bir çocuk değil ama son 2 aydan beridir, ciddi bir özel ders desteği alıyoruz - tüm branşlardan haftada toplamda 8 saat şeklinde - Aldığı dersler ve girdiği denemeler dışında da kendisi yeterli bir çaba göstermiyor ne yazık ki.. Ama okul saatleri ve akşam da aldığı özel dersleri hesaba katacak olursak, haftasonları dışında çok fazla vakti de kalmıyor zaten. Haftasonlarının tümünü dolduracak olursam da bunalacak diye korkuyorum. Ne yapacağımı nasıl yapacağımı şaşırdım. Daha doğrusu yapacak bir şeyim var mı ondan da emin değilim. Konularla ilgili çok eksiği yok, hatta hiç yok desem yanlış olmaz ama yıllar içerisinde düzgün bir ders çalışma disiplini oluşturmadığımız için, kendi kendine ders çalışmayı, soru çözmeyi v.s. pek bilmiyor... Alışkanlık edinemiyor. Yeni nesil sorulara da daha yeni yeni denemeler sayesinde alışmaya başladı. Çok basit dikkatsizliklerle soru kaçırıyor. Umudum o yönde ki zaman ilerledikçe her ne kadar konu yükü artacak olsa da, daha fazla soru tipiyle karşılaşmış olacağından detayları daha iyi yakalaması..

Soracağım soru da şu ki; aralık ayı civarlarında denemelerden bu civarlarda puan alıp, gerçek sınavda 480 ve üstü puan alabilen oldu mu? Şu anki çalışma temposu ile böyle bir şey mümkün mü?