merhabalar
sorum açık ve net.
bir site düşünün, wordpress ama blog amaçlı değil. kurumsal site. haftada hatta ayda bir içerik eklenir. bu sitenin news kayıtlı olması SEO açısından sorun teşkil eder mi?
google şöyle düşünür mü? - news kaydın var. senin içeriklerini bu sayede anında indexe alıyorum, belki keşfette göstereceğim. ama senin
siten içerik bakımından aktif değil. çünkü news, haberler demek. senin dünyadan haberin yok demez mi?
https://developers.google.com/search...uestions?hl=tr
Sorunun cevabi burda var.
-Yüksek düzeyde uzmanlık, yetki ve güvenilirlik barındırmak.
-Haberlerle ilgili orijinal içerik üretme konusunda tutarlı bir geçmişe sahip olmak.
-Haber politikalarımıza uymak.
Tutarli bir gecmis demek uzun zmandir haber isinde olmak demek, ayrica bu son guncellemelerle artik Google ozellikle para ve saglik alaninda etkin ve yetkin sitelere oncelik veriyor. Yani duz bir blog saglikla ilgili yazi yazinca cikmiyor ama bir doktorun veya hastanenin sitesi bu aramalarda cikiyor.
Bu ne demek siten haber sitesidir ama saglik kategorisinde yazanlar atiyorum doktordur, ekonomide yazanlarla ekonomisttir. Zaten haber siteleri para saglik teknoloji seyahat ve bunun gibi bir cok konuda haberi icerdikleri icin ve bu kategorilere medic guncellemesi geldigi icin bu sitelerde guncellemeden dolayi baya etkilenmistir.
Ben sahsen bu sartlarda News kayit olmuyorum.
News dusebilmen cok kolay birsey degil gecmisin olmali cok fazla icerigin olmali ve Yüksek düzeyde uzmanlık, yetki ve güvenilirlik barındırmalisin. Newse kaydolanlarin %90 index muhabbetine kayit oluyor. Ben simdiye kadar hic index sorunu yasamadim. Ancak insanlar nereden bir fayda saglarim diye her yere saldiriyor. Sitesinde 50 yazi yok News kayit oluyor.
Ben News kayit olmuyorum seach console hesabi bile acmadigim sitemap index gondermedigim halde yazilarim index aliyor.
Millet nasil web master anlamis degilim. Index apiler yok newsler yapmadiklari sey yok. Index apiyi arastirin sadece is ilani sityeleri icin kullanilmasi gereken bir sistem ama bizde herkes her site icin kullaniyor. Adam site indexlensin diye google getir yapiyor. Bunlar o kadar yanlis seyler ki.
Tr gercekten cok ilginc bir ulke icerik disinda site ile ilgili herseyle ilgileniyorlar.
500 kelime yazi yazamaz ama gider pagespeed derdine duser.
Sonuc ne basarisiz hit almayan siteler.
Google optimizasyon adsense hosting konularina girin bakin ruzgar esmiyor millet salmis birakmis artik sitelerle ilgilenenler bile yok. Eklenti temalar bile satilmiyor. Site islerini Denemisler basaramamislar. Azinlikta para kazanan bir gurup var sadece buda %10 bile yoktur.
K bakmayin cok uzattim ama icerikle ugrasin veya yazilimciysaniz insan yararina otomasyon siteler yapin.
Millet senelerce wp rocket, cache eklentisi, pagespeed, tema tasarim olaylari ile ugrasti. Kafasi calisan ticaret yapan kisileri zengin etmekten baska birsey yapmadilar.
Herseyin dokumantasyonu var yazin bulun okuyun ogrenin.
Biraz okuyun arastirin da