Birincisi Esad'ın gitmesi ypg tarzinda gruplara yaradı ... Türkiye'ye yarayacak bı durum yok neden derseniz hatırlarsanız Türkiye Irak'a girdiğinde AB ülkeleri çık oradan dedi ve mecburen çıktık oraya barz@niyi getirdiler ve başımıza bela ettiler ... İkincisi Esad'ın gitmesini isteyen biri de İsrail neden derseniz Bosuna Yemen'e ve diğer ülkelere girmedi bu adamlar şimdi dicekler ki İsrail benim toprak bütünlüğüme zarar verilmezse ben saldırmam ama bana zarar edilirse girerim dicek ve 3 gün sonra mosaddan birileri sözde İsrail'e 2-3 eylem bomba vs patlaticak İsrail de bakın bana savaş açıldı diyip giricek aynısı 1.dunya Savaşı'ndan sonra Mondros antlaşmasının hemen ardından ingiltere ve Yunanistan'ın yaptığı gibi .... Tukiyeye pay vermezler ... Türkiye neden girdi derseniz tampon bölge yapmaya çalışıyor ne kadar uzakta savaş varsa bizden.. o kadar guvendeyiz diyor .. aynısını yıllarca Zapta yaptık ara ara gidip tampon bölge olarak kullanıldı ... İsallah o bölgelere Türkiye akıllılık yapipta mayin döşer