caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arada sırada ashwaganda kullanıyorum ama bir faydasını görmedim.
Arkadaşlar şunu söyleyebilirim bazı şeyler olduğu gibi gidiyor bu forumda değişik değişik şeyleri en çok deneyen kişi ben olabilirim, ancak eğer bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur.
Örnek vermek gerekirse eğer uykunuzu düzeltmek istiyorsanız günde 5 öğün melatonin içseniz bile erken uyuyamayabilirsiniz.

@ByMaster; bu arada melatonin enerji düşüklüğüne etki etmez, Türkiyede satılan melatoninler 3mg dünyanın en düşük oranı, hiçbir faydası yok. Ben 2 tane içiyordum gene etki etmiyordu. Ayrıca yan etkileri de fazlasıyla var. Vücut yorulup uykuyu istemediği sürece melatonin fayda etmiyor.
Yakın zamanda unisom adında reçetesiz eczanede satılan bir uyku ilacı tarzı bir şey aldım. Gerçekten yarım saat önce içince uykuyu getiriyor gibi ama aşırı boğaz kuruluğu yapıyor ben 2-3 gün kullandım sonra faydasından çok zarar veriyordur diye bıraktım zaten prospektüsünü okursanız 1 metre yan etkisi veya riski var.

Bu değişik değişik vitamin, mineral, suplement tarzı şeylerin ülkemizdeki varyantları ya çakma, ya oranı düşürülmüş yada bir işe yaramıyor.
En basitinden şu melatonin olayına bile bakarsanız Türkiyede 3mg üzeri satılması yasak yok. Ama amazonda melatonin yazın yabancılarda 10mg'dan başlıyor...

https://www.r10.net/sorum-var/406623...iz-var-mi.html
Bu konuda bana tavsiye edilen reçetesiz herşeyi denedim hiçbirinden fayda görmedim. Gingko biloba, sitikolin vs.v.s

Türkiyede yapabileceğiniz en makul şey hayatınızdan şekeri çıkartıp olabildiğince omnivore olmaya çalışmak.
Gerçi bu da bu ekonomide zor, et vs. nasıl alacaksınız yumurtanın tanesi 7-8 tl.
https://www.instagram.com/eddie_abbew/
Bu adamı takip edebilirsiniz. Beslenme şekli tam bi hayvan gibi, mottosu atalarımız ne bulduysa yerdi et yiyin yumurta yiyin şekeri kesin marketten sadece et yumurta balık alın.
Gerçekten de öyle, işlenmiş gıdaları bırakırsanız ve gerçek doğadaki gibi yemek yemeye başlarsanız bence bir şeyler düzeliyor.

Uyku konusuna gelirsek mecbur kalmadıkça uyku düzelmiyor, mecbur kalacaksınız sabah zorla işe falan gideceksiniz aksi taktirde freelance çalışıyorsanız uyku düzelmiyor.
Gereksiz yere vitamin almak da faydadan çok zarar getirebiliyor.
Mutlaka öncesinde doktordan bir kan tahlili istemek lazım.
Büyük ihtimalle zaten orada neyin eksik olduğu ortaya çıkıyor.
Sadece vitamin kaynaklı da olmayabilir.
Kişi gece horluyordur, diş sıkıyordur, yatış pozisyonunda sıkıntı vardır, gece yatarken çok telefona bakıyordur yada gün içerisinde çok fazla mavi ışığa maruz kalıyordur, odası gece karanlık değildir, aşırı çay yada kahve tüketiyordur, ortam havasızdır, gün içinde çok fazla hareket etmiyordur, ağır yemekler yiyordur vs vs.
Liste bu şekilde uzayıp gider.
Önce yaşam tarzını değiştirmek gerekiyor.
Vitamin sonraki mevzu.