SeydaP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı geceler, içimi dökmek istedim içimi döktüğüm herkes bana bir gün beni zaaflarımdan vurdular burada hiç tanımadığım insanlardan öneri almak benim için daha iyi olacaktır ben iş hayatında bir çok fazla kez kullanıldığımı düşündüm ve gerçektende öyle olmuş kullanıldım benim bilgilerimi sömdürdüler sonrasında kendi iş hayatlarında devam ettiler bende psikolojik olarak iş yaparken %100 sorumluluk alamıyorum bazen sorumsuz davranabiliyorum ve ortak olduğum işlerde sorumsuzsun adı takılıyor ve unutkanlığım çok fazla oluyor bu durumu yaşayan insanlar var mıdır hayatım resmen 360 derece döndü 2 yıl önce çok iyi çalışkan işlerini aksatmayan birisiydim fakat artık çok değiştim eskisi gibi olamıyorum eski çalışkanlığımı çok istiyorum ama geri getiremiyorum uyuma saatlerim çok değişik uyandıktan 4-5 saat sonra tekrar uyuyorum vs. çok fazla hayatım kötüye gidiyor bu durumu değiştirmem gerekiyor nereden başlamalıym.
Merhaba SeydaP
Hayatta hemen hemen herkesin iş hayatında benzer sorunları olmuştur ve halen günümüzde de yüzlerce örneği verilebilir.Öncelikle yalnız olmadığını bil rahatla.Bu deneyimleri de ilerki hayatında deneyim tecrübe ve daha tedbirli itidalli olgun bir kişiliğe doğru seni götüreceğini bil ve bunları artı olarak gör.Hiç kimse kimseyi kullanamaz sen kullanıldığını düşünme emin ol o kişi hayatında bu durumun maddi manevi cevabını alır bazen bunu da gözlerinle görür ve o kişilere üzülemezsin bile.Hayatta yalnız değiliz ve inancımız var biz madde ruh bir varlığız bizi bir yaradan var değil mi?
Sorumluluk alamamak bta belkide bahsettiğin olaylardan dolayı güvensizlik itimat edememe durumundan dolayı kimbilir boşa saldığın bir dönemdesindir zaman hepsini alteder biraz zaman ver kendine ok.Unutkanlık günümüzün salgını sanki fakat bunun bence onlarca sebebi olabilir.Yaşadığın trawma veya psikolojik stress baskı yeme içme düzeninin bozulması uyku düzeninin farklılıları aile yapısı çevresel faktörler iş hayatı derken bazen yaşadığın ülke ve dünyanın gidişatı bile topluca bizi kapsayabilmekte ve hepimiz aynı durumlardan muzdaribiz sanki.Yoğun depresyon bildiğim kadarıyla uyku ve asosyalliği tetikliyor demişti bi psikolojik danışman arkadaşım.
Kendini tanıyorsun ve şuanki halini tanımlayabildiğine göre kliniklik ve son aşamada değilsin anladığım.Senden çok daha zor durumda olan Dünyadaki insanları düşün belkide milyar düzeyde savaşlar açlık sokalarda yatan çöpten ekmek toplayan insanlar ve bizim şuanki halimize kıyasladığımızda şükredecek çok sebebimiz var ve hemen maddi manevi hayatımızı gözden geçirip ortamımızı biraz değiştirip küçkte olsa bir meşguliyet bulup hızlı bir şekilde eski enerjine döneceğini ve başaracağını düşünüyorum.İnşallah dua edeyim herşey gönlünce olsun.
Not:Tabiki yakın çevrende referanslı bir psikiyatr veya psikolog özel veya devlet bazında bir görüşme harika olur.Haydi yarın başla erteleme.Başlamak bitirmenin yarısıdır.Selamlar.