Merhaba,
Bu konu daha önce birçok kez konuşuldu. Fakat R10 "5651 Sayılı Kanun kapsamında
BTK tarafından onaylı
Yer Sağlayıcı'dır. " Kişiler arasındaki alışverişe aracılık etmekle yükümlü değildir. Böyle bir sistem getirildiğinde R10'a büyük sorumluluk düşer. Örneğin bir logo tasarımı yaptırdınız fakat beğenmediniz diyelim. Tasarımın da 1 revizyon hakkı olsun. Tasarımcıya loguyu beğenmedim dediğinizde tasarımcı logoyu güncelledi ve size tekrar gönderdi. Fakat tekrar beğenmediniz. Bu durumda tasarımcı tasarımı teslim etmiş olacak. Fakat siz tasarımı beğenmediğiniz için parayı vermeye gönüllü olmayacaksınız. Paranız R10'da tutulduğu için parayı geri talep etmeye çalışabilirsiniz. Bu durumda R10 moderatörleri logonun güzel olup olmadığa mı karar verecek? Logo tasarımı yapılmış olduğu için hizmet tamamlanmış sayılır. Fakat siz burada veya Şikayetvar gibi yerlerde tasarımı beğenmediğim halde R10 paramı iade etmedi gibi konular açmaya çalışabilirsiniz.
Ben sadece logo tasarımı üzerinden örnek verdim. Bu gibi durumlar birçok kategoride yaşanabilir.
Ayrıca siz ödeme yaptığınızda R10'a ekstra hizmet bedeli ödenmesi gerekir. Çünkü siz bir hizmet satın aldığınızda R10'a ait hesaplara para girişi olacak. Eğer alışveriş başarıyla tamamlanırsa hizmeti veren kişinin hesabına para transferi yapılacak. Yani hem para girişi hem de para çıkışı olacak. Bu esnada yaşanan komisyonlar, vergilendirme ve muhasebe işlemleri gibi şeyler ortaya çıkacaktır. Bu da R10'a ekstra bir yük getirecektir.