Hocam yasal yollarla da o parayı kaç ay sonra alacağım o da belli değil sinir küpü oldum borçlarımı ödeyemez oldum bu nedir Allah için yazık günah insanların emeğine neden böyle yapıyorlar
Maalesef hocam ülkemizde yasal süreçler hızlı işlemiyor

Ama bir an sinirinize hakim olamayıp da bir cürüm işlediğinizi ve en iyi senaryo ile tutuklu yargılandığınızı düşünün... Onun için uzak durun yasadışı işinden. Tutar yüzbinlerce Lira değilse (ki bu tutar bile az suç oluşumları için) zaten "ben yardımcı olurum" diyecek çakma mafya da sizi çarpacak. Bunlar hep izlediğimiz filmler.
Tarihin birinde çalıştığım firma %100 haklı olarak bir arkadaşın iş akdini feshetti. Kişi başka bir çalışanın telefonunu çalmıştı, çalışmıyor zannettiği kameraya yakalanmıştı. Patron bunu işten attı, son ödemesini de yapmadı. Çocuk tabi gidemiyor mahkemeye falan, hırsız neticede. Birilerini ofise göndermiş (bu çakma mafyaları) ofise gelenlere hiçbir şey yapmadı şirket sahibi. Sadece polisi aradı. Adamlar yağmaya teşebbüs dahil birçok suçla yargılandı. 7 ay tutuklu kaldılar bir de. Yani sözün özü küçük alacaklarda size "ben alırım reis" diyecek kişilerden uzak durun, mahalle bekçisini görseler esas duruşa geçecek tipler onlar. Gerçekten bu işi yapacak ve başı belaya girmeyecek tipler ise küçük meblağlara girmez.
Tekrar geçmiş olsun.