Askerliğimi Jandarma komando olarak yaptım 15 ay olarak gittim. Bende senin gibi onların hepsine evet demiştim. Lakin ilk düştüğüm yer Bilecik Jandarma Er eğitim alayıydı. Bilecik Söğüt ulaştırmadan acemiliğini yapıp refize olarak gelenler tam olarak 3 acemi birliği gördü komando seçmeleriyle birlikte. Usta birliğine gitmesiyle beraber toplamda 4 birlik görmüş oldular

. Biz 3 birlik gördük acemi birliği ile usta birliği olarak. Ek olarak şu da vardı eskiden, Gittiğin yer dağıtım birliği ise farklı bir yere gönderilme ihtimali de vardı. Biz usta birliğinde kalıcı olduk. Lakin devrelerden, usta birliğinde bile farklı yerlere gönderilme olmuştu. Tabi bu söylediklerim 15 aylık askerlik süreci. 6 Ay bunlar için çok kısa bir süreç. 74 gün acemi birliği eğitimi gördük biz. Bilecik'te toplanan herkes için, Komando seçmeleri oldu, yemin töreninden sonra bir kısım manisa Jandarma komandoya, bizde izmir yeni foçaya gitmiştik Jandarma Komando olarak. Tamamen şans diyelim askerliğe gideceğin yer. Random belirliyor gibiler. Ben o komando seçmelerinde elenmek isteyen ama pelerinli binbaşılar tarafından elenmeyen j. komandoya gönderilen, gerçekten isteyen askerin ise elendiğini gördüm j. komando seçmelerinde. Çok takmamak lazım

6 ay neticede Ha mavi bere ha kep bişey değişmiyor. Tek fark Mavi Bere'nin havası yaptığın askerlikte fark yok

Askerlik şans işi diyelim kısaca.