Modal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abi çok saçma değil mi muhasebecinin kullandığı a4, kalem, internet faturasını mükelleften istemek. Misal ben yazılımcıyım iş sonu adama günde 2 kahve içtim onunda parasını ver demek gibi bir şey

@Elazığlı168; @Setindir; @cozucem; @ofLu; @caangoktuurk;
Geçtiğimiz yıllarda ben böyle bir vergi ödemedim ve istenmedi. Bana gönderilen belge "Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası" adına düzenlenmiş. Sn. Başkanın ıslak imzası bulunuyor. Muhasebeci, bunun bir vergi olduğunu ve ödemekle yükümlü olduğumuzu söyledi. Yani parayı ben cebime almıyorum demek istiyor. Ödemeyi istersen sende yapabilirsin dedi. Bu vergi değilse "hava" parasıysa ben niye ödüyorum? Hangimiz müşterilerimize hizmet verirken çay, yol, kahve, kağıt, elektrik ve internet faturası gibi şahsi giderlerimizi ödetiyoruz? Zaten her ay istisnasız ücret almıyorlar mı/almıyor muyuz? Gideri varsa buradan karşılaması gerekmiyor mu yahu? Belge girişinde aşağıdaki ifadelere yer verilmiş:

"2025 yılında kullanılacak yasal defterler, noter onay masrafları, tüm yıla ait kırtasiye, donanım, dijital dönüşüm, veri güvenliği, verilerin saklanması ve yedekleme maliyetleri, ekipman, yol, posta, kargo ve diğer tüm giderler için hizmet...."

Tutarın asgari olduğu yazıyor. Yani isteyen daha fazla da isteyebilecek sanıyorum. Belki bir muhasebeci yıllık çayla mazot parasını da eklemek ister Gerçekten şaşırma duygumu aldırmış olmama rağmen hâlâ şaşırmaya devam ediyorum... Ben şahsen bunu ödemek istemiyorum. Yasal olarak bir dayanağım varsa kullanacağım.