merner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahsettiğim sistem bir otomasyon sistemidir ve loadbalancer işinizi görmeyecektir,

Ana sunucunuz bağlantıyı kaybettiğinde "Ben bağlantımı kaybettim" diyemeyeceği için günün sonunda hangi sistem olursa olsun ana sunucunun canlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir, kontrol sıklığını arttırabilirsiniz ancak mutlaka belli bir periyotta kontrol sağlamanız gerekir. Farklı bir yöntem yok maalesef.

Ayrıca anlık kesinti olmaz, çoklu yedekli operatör alt yapılarında kesinti hissedilmeden operatörler arası geçiş sağlanır. Büyük kesinti yaşanabilmesi için fiziksel ya da yazılımsal problem gerekir, burada da kesinti süresi en az bir kaç dakika olacaktır ve dediğim sistemle kesinti tespiti ve sunucular arası geçiş 1 saniye içerisinde çok rahat gerçekleştirilebilir.
Kıymetli hocalarım,

Benim problemim şu; şirketimizin 2 tane statik ip si var, 2 ayrı firmadan farklı operatörlerden besleniyor. Şirketimde bulunan ilk operatörün sağladığı statik ip adresine yönlendirilmiş bir a kaydı var ve sunucuma bağlanarak erp yazılımını çağırıyor fakat bizim şirketin ilk statik ip sine erişim sağlanmadığı zaman biz ne kadar otomatik olarak diğer ip adresinden internet çıkışı veriyor olsak bile erp.ornek.com adresinde ki a kaydı ilk ip adresi olduğu için diğer ip adresi devrede olmasından kaynaklı erp ye erişim olmuyor.

Anlık olarak kontrol etsek bile gecenin 3 ünde bu problem yaşandığında haliyle kimse müdehale edemiyor ..