pop-up mu hocam? cpm zamanla mı oturuyor? ben biraz abd-japon trafiği yolladım ama pek tatmin etmedi. (genel içerik)
Popup denedim , trafiğimin %1 ini bile popup saymadı.
Ancak banner 'lardan trafik arttıktan sonra güzel dönüşümler elde ettim.
04 aralıkta bir kaç niche kelimede site ziyaretçi aldı gece-sabah arası güzel bir dönüş olmuş o arada ..
Adsterra 2 şekilde kazandırıyor,
Direct link veya banner kullanılacak.
Banner 'larda içerikle uyumlu olmuyor onu gözlemledim.
Adsterranın olayı bam başka .
Şöyle ki reklam veren sırf senin sitende reklam görünsün diye ortalama 1$ cpm veriyorsa 20$ 'a çıkarıyor.
Veya 50 $ a çıkarıyor.
Daha önce sadece benim sitelere benim hesabıma reklam çıkan reklam verenler vardı.
2 ay kadar cpm ortalaması düştü adsterra ile kavga ettim işin aslı cpm düşmemiş, benim reklam veren tatile çıkmış o yüzden.
Yüksek teklif veren başka kimse olmadığı içinde düşük teklif veren reklam verenlern reklamı döndü 2 ay ve gerçekten rezaletti.
Ancak çok yüksek dönüşümler elde ediyordum.
Gece 3'te sayaç sıfırlanıyor bende, gece 03:01 veya 03:02 'de bir anda 50 $ bazen 75 $ bazen 30 $ ile açılış yaptığına şahit oldum.
10 Gösterim kazanç 75$ gibi düşünün.
Yani o 10 kişiye ne gösterdi ne tıkladı ne çevirdide o parayı verdi anlam veremiyorum.
Dönüşümü neye göre hesaplıyorlar veya sayıyorlar bilsem zaten manipüle ederdim.
Fakat bugün ki TR tıklarımın çoğunu saydılar ( bannerlardaki )
Önceden adsense manipüle ederdim, buranında açığını yakalarım.
2 hafta önce trafik satın alıp trafik yönlendiriyordum, yakaladılar :d reklam verenlar kara listeye almış hesabı 1.tier ülkeleri bile para kazandırmamaya başladı kavga döğüş sonrası ondada geri çektiler yeni link oluşturdular bir daha trafik atmadım o linke.
Adamlar sadece bana özel 100 adet domain ayırıoyrdu aylık ve her ay düzenli 100 farklı domain çeviriyordum ( içerde dönen linklerde reklam yayınlarında )
İşin özeti 100 gösterim alırsın ama 5 kişi gider reklama tıklar örnek forex diyelim forex ile ilgili kayıt olur.
Reklam veren 1 kayıt başına 5$ belirlemiştir örneğin. 5x5 = 25 $ bırakır.
Veya, push bildirimi reklamları 1 push başına 0.50 $ veriyordur mesela izin verdiği anda 0.50$ cepte gibi.
Dönüşüm olmadıktan sonra istersen 100k trafiğin olsun.
Bir süre sonra hesabı kara listeye alıyorlar.
Ha normal de gösterimede para sayıyorlar fakat 1 hafta boyunca dönüşüm alamazlarsa adsterra hemen yazmaya başlıyor trafik kaliteniz düştü abritaj yapıyorsanız lütfen trafik göndermeyin diye..
Normalde hesapları kapatıyorlar bu durumlardada pek ses etmediler geçmişimden dolayı..