Tüm R10 ailesine öncelikle selamlar, ikilemde kaldığım bir konuda sizlere danışmak istediğim bir konu var arkadaşlar.

Benim hali hazırda MVC .NET ile yazılmış bir windows masaüstü yazılımım mevcut. Bu yazılım sahada müşterilerden alınan siparişlerin girişi, personelin masraf ve çeşitli tahsilat şekillerini işlediği ek olarak belli başlı cari veya satışlarıyla ilgili raporlamalar aldığı bir yapıya sahip. Ben bu ekranlarda bu verileri girdirirken bazı ekranlarda da hesaplama komplike matematiksel hesaplama yaptırıyorum.

Bu sistemin birde arka planında yönetici ve yönetici ekranında çeşitli raporlamalar olan yine aynı MVC .NET ile yazılmış bir arayüzü de mevcut.

Kısa özet böyleyken gelelim ana konuya
Şu an sahada sipariş modülünü kullanan arkadaşlar içlerinde mobil hatları olan 7/24 internete bağlanabilen Tabletle çalışıyorlar ve benim onlara bu yazılımı kullandırabilmem için ben RDP kullanıcı hesapları ile server masaüstünden programı çalıştırmalarını sağlıyorum.

Bunun daha efektif bir yapıya geçmesini istediğim için bu yazılımı WEB arayüz mü yoksa Mobil Uygulama tabanlı mı yapmalıyım ona karar veremedim.

Yazılımı bu yöntemlerden birine taşırken istediğim bir kaç ana başlık var

Sistem MSSQL veritabanından veri okuyacak ve veri gönderecek
Farklı ekran ölçülerine (Telefon, Tablet vb.) otomatik uyum sağlamalı (Responsive)
Hesaplama işlemlerinde hızlı tepkime
Internet çekmediği yada düşük sinyal olduğu zamanlarda girilen siparişi cihaz lokalinde tutup kullanıcı, Siparişlerimi Eşitle gibi bir fonksiyon ile siparişini merkeze onaya gönderebilecek olmalı
Yazılımımız butik bir yazılım olup sürekli ekranlarda, raporlarda, operatör bazlı işlemlerde güncellemeler ve değiştirmelerde söz konusu oluyor

Tüm bunların bağlamında sürdürülebilirlik açısından ileriye dönük en uygun çözüm WEB'midir yoksa Mobilmidir?

React gibi bir dil ile yazıp ileriye dönük geliştirmeler için hibrid bir yapı mı seçmek daha mantıklı.

Şimdiden okuyan zaman ayıran herkese teşekkür ederim. Her açıdan fikir ve öneriye açığım.

Execute ettiğiniz her kod çalışması dileğiyle